von Neumarkt Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Nie mogę zaskoczyć w napisach na dzwonku ABRZE o/schl.",czy Zabrze przez niemców też nazywane było Zabrze?.I dlaczego z boku jest skrót D.R.G.M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Tutaj widoczny skrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 I medal,urwane uszko,wymiary 29.5mm x 29.5mm,tył gładki brak sygnatur,proszę o przetłumaczenie napisów,dziękuję v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 ten dzwonek jest na pewno sprzed 1915 roku. Między 15 a 45 nazywało sie Hindenburg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Znalazłem kiedyś dzwonek o bardzo podobnym do twojego wykonaniu, także z nazwą miasta i motywem kwiatów, tylko w moim była w środku koniczynka, nawet resztek farby się bez trudu doszukałem, ale niestety wymieniłem go na inny fant do swojej kolekcjii, także nie pokażę foty.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.