Ja Peter Napisano 18 Październik 2007 Autor Napisano 18 Październik 2007 Od pewnego czasu nurtuje mnie ciekawość, jakie przyczyny stanęły za podjęciem decyzji, aby tak nazwać śledzie..? A może niedługo będą konserwy imieniem Hitlera, albo pasztet NKWD"...?
karpik Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Może też lubił wypić;) Perę dni temu grałem na plaży Chopina, a wcześniej czytałem Pana Tadeusza;)Może to nie od kanclerza;) Otto von Bismarcka- Otto z Bismarku- musi być takie miasteczko;)
woytas Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 a wieza bismarcka to kilka sloikow ulozonych jeden na drugim :>
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 UWAGA, UWAGA - KONKURS - REBUS!!! Co to jest???
tomekk Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Pikle w zalewie produkcji muzułmańskiej ;)
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Odpowiedź prawidłowa - PIKELHAŁWA :-) (Hałwa w wersji arabskiej, żeby było trudniej, he,he)
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Oczywiście chodzi o CHAŁWĘ, sorki za błąd, tak mi się z haubą pomieszało :-)
cartman Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Bismarcks-Heringen (śledzie a'la Bismarck?) to stara nazwa handlowa sledzi przyrządzonych w określony sposób... nie wiem czy pochodzi od nazwy miejscowości, czy od nazwiska zelaznego kanclerza.Jest na ten temat nawet przedwojenny dowcip: Spotykają się dwaj handlarze ryb ,,wyznania handlowego''.Jeden chwali się drugiemu, ze ma w sprzedaży nowy produkt: Hitlers-Heringen (śledzie a'la Hitler).- No, a skąd ty bierzesz Hitlers-Heringen?-Biorę normalne Bismarcks-Heringen, wyjmam mózg, otwieram pysk i gotowe!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.