zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Witam. Z ostatniego wypadu wyszło mi parę ciekawych drobiazgów. Monety i guziki wskazują, że pochodziły z Francji. Ciekaw jestem co jeszcze można u nas znaleźć z francuskich fantów. Zachęcam do wklejania fotek i podzielenia się własnymi trafieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Na początek wyszedł guziczek artylerii. Myślałem, że to przypadek ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Wyszła też taka trąbka- najprawdopodobnie z pagonu lub patki kołnierzowej? Może ktoś wie co to za formacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Kilkugodzinne dokładne przeszukanie terenu zaowocowało również monetami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Ostatnie pół godziny to piękne armaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Kolejny wypad już w przyszłą niedzielę. Może coś jeszcze wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 mnie tez wyszly francuzy,byly jeszcze belgijskie.polskie i ruskie (byly oboz jeniecki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Zajebiste fanty zwłaszcza trąbeczka i armatki gratuluję!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 FAGIL- zazdroszczę tych ruskich, bo chodzę już sporo i do tej pory znalazłem tylko jeden guzik. Chyba nieliczni rosjanie mieli metalowe guziki. Albo mieli je tak dobrze przyszyte:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Zborap chętnie się zamienie za rosyjskie jak chcesz hehe ;)ładna zdobycz. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerstein Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 z Jakiego stalagu te fanty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Jaki stalag? Taką blaszkę tam znalazłem ale to chyba przypadek. Jeśli już to był tam podobóz lub oddział roboczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 przepraszam zborap piszac ruskie mialem na mysli fanty i monety guzikow rosyjskich wojennych chyba nie znalazlem a to sztuka obozowa napis chyba SZERIEMIETIEW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 Nazwisko jakby znane;) Czy mogło być pudełko na zapałki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 A wyżej to już oczyszczone oznaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muszka Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 ta trąbeczka to mi na jakąś pocztową wygląda. pozdrawiam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 A mi na karabinierów i artylerię ale...http://www.militarybadges.info/images/asstd/Belgium_03a.jpgBelgii :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 MK dzięki za linka. Przydał się bo właśnie na świeżo moje ostatnie fanty. A teraz nie mam wątpliwości co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 A to prawie powaliło mnie na kolana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Tym razem bez wątpienia francuska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Trochę ładniejsza fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Śliczna odznaka pułkowa 150 pułku piechoty (150 RI - Régiment d'Infanterie):http://www.histoire-collection.com/catalog_707.htmGratuluję! Czesz teren dalej i wrzucaj co tam wydrzesz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 24 Październik 2007 Autor Share Napisano 24 Październik 2007 A to guziczek Legii Cudzoziemskiej z tego samego rejonu ale z ubiegłego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 24 Październik 2007 Autor Share Napisano 24 Październik 2007 A to trochę inna bajka, bo z innego rejonu, z I WŚ ale też francuskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.