blo39 Napisano 17 Październik 2007 Autor Napisano 17 Październik 2007 Ballada o spalonym czołgu ...a gdy ustąpił strach i mrokI wojna ścichła wokół,Wywindowano stary czołgNa granitowy cokół.I stanął czołg u miasta bramJak pomnik i jak bastion,I tylko wiatr mu w lufie grał,Tocząc ziarenka piasku.W całym kraju są podmiejskie drogi,Nad drogami zielone pagórki,I zielone trzydziestki czwórki,W których śpią spopielałe załogi.Zielona górka - to nie stepZ lejami od granatów!W zetlałej lufie wiatru szept,A może i nie wiatru?W szczelinach strzelnic - oczy gwiazd,A może czyjeś inne?Czasami drga stalowy właz,Zarosły dzikim winem.W całym kraju są podmiejskie drogi,Nad drogami zielone pagórki,I zielone trzydziestki czwórki,W których śpią spopielałe załogi....więc słysząc blach pogiętych głosDźwięczący w nocnej głuszy,Myślę, że kiedy każe los -Czołg znowu z miejsca ruszy,I pomknie przez wystrzałów blaskJak wtedy, z brzegów Wołgi......to dobrze, że z nowymi wraz -Czuwają stare czołgi!W całym kraju są podmiejskie drogi,Nad drogami zielone pagórki,I zielone trzydziestki czwórki,W których śpiąspopielałezałogi...sojusz osobisty
blo39 Napisano 17 Październik 2007 Autor Napisano 17 Październik 2007 zrodlo kiedys ktos to zamiescil na forum
karpik Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 :)))Kopać....czy nie kopać...,oto jest pytanie, kto się za parę lat na forum ostanie.czy większym sukcesem fancik z czasów Bola, smerfiki Cię ścigną i będzie niedola,pokazać klamerkę to już teraz strasznie,monetki w klaserku masz, masz je niepoprawnie,skup się na celu, czyli na zabawie,a jak coś znajdziesz, oddaj mi lub trawie;)Czesław Miłomi;)
kuba321 Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Wykopek już się zbliżaJuż puka do mych drzwiPobiegnę go wykopaćSaperka aż się lśniO Serce nie pojęteMam boratynki dwieJak będę siedział cichoTo nic nie wyda się .... la la la:]CirrusCX
8total4 Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Kopiesz, szukasz, fotki wklejaszMasz dzis spokoj, jest niedziela..Pokaż bagnet, dwie łuseczkii jeden guzik, pół klamerki,I uważaj żebyś czasem,Nie obudził się pod pasembiało-czarnym na dodatek,Który nie jest Adidasem..W Poniedziałek dla pewnościdom obejrzy kilku gości..tak dla sportu, rekreacjiCzy gdzieś nie masz amunicji..Czy Ty czasem gdzieś nie chowaszpo swym dziadku - Makarova..jest gdzieś kolba, jest okucie..jest i zamka też połowa..Otóż zatem drogi panie -Toc już kara jest gotowa..Na dodatek, ciut dla składuAby odejśc od nieładu, W swym działaniu będzie dzielny,sławny wódz nasz, król - naczelnyI pewnego dnia we wtorek,gdy zobaczy fantów worek..Raz nie będzie miał humoru, wciśnie enter - zamknie forum!jestem niepoprawny, toc i rymów nie pilnuję :)pozdrawiam!
FALKE-63 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Wierzę że ziemia dużo tajemnic maWierze ze Wy dokonacie odkryciaWierzę że strachu w Was małoWierzę że z każdej opresji wyjdziecie cało.Wierzę ze Historia wiedzieć chceGdzie i co zakopane jest.Więc kopcie cały czasA wasze obawy niech idą w lasWierzcie w człowieka, który dokona odkrycia..
FALKE-63 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Gdy słonko się budziDo lasu,przez gęstwinę wdziera sięZobaczyło grupę ludzi,Co z saperkami mocowali się.Raz piach w lewo, raz piach w prawo,Hej! mam coś tu kolego!Ale....żyjemy w takim dziwnym kraju,Co kopać i poszukiwać zabraniają...Smutek im się w serca wkradł,Bo nie złota tam szukali...Tylko wspomnien z dawnych lat...
PATRON Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 kopie dołekide w polei wszystko co w pracy sie dzieje pier.....oleeeee"W.Szekspirps, soory nie mogłem sie powstrzymać .PATRON
kuba321 Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Ho Ho - co ja widzę :] Okazuje się, że kopacze to wrażliwi ludzie :P Ciekawe ilu z Was śpiewa w terenie hehe. Pozdrawiam....CirrusCX
FalkenBurg Napisano 19 Październik 2007 Napisano 19 Październik 2007 Dzień bez gościPełen szczęśliwości.Wchodzimy w las, a straż pogania nas.Uciekamy przez drogii gubimy esztę załogi".Ciekaw jestem niesłychanieco sie zaraz stanie.Słyszę piiiiiik, kopię w mig!!Kurcia wpadła w kieszeń mą,a dziewczyna poszła z nią.Taka dola dla krecikaraz coś jest, a raz znika.Morał z tego taki:Póki możesz kłam poprawnie,w sądzie będzie niezabawnie ;)Autorem jest moja kobieta.Miło, że pisze cośPrzez co często wpada w złość.Ale lubi słuchać opowieści ludzi,chociaż często mi marudzi.Ale kocham Monie niesłychaniei nie wiem co się staniekiedy mi zabrakniemojego kochanie" ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.