skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 Ok teraz już na pewno będzie odrestaurowany i będzie miał opaskę AK tak sie składa że jestem w towarzystwie przyjaciół AK i będziemy rozmawiać z kombatantami :) Teraz mam już trochę doświadczenia i to forum gdybym miał wątpliwości więc jak hełmik dojdzie to zabieram sie do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 jak namalujesz orła na tym hełmie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 Nie orła tylko polska flagę dookoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 opaska była ale na opasce napis ak i wp a mjędzy literami wp był polski orzeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 I nie będzie malowana tylko to będzie opaska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 No to bez problemu. Skonsultuję sie z kombatantem czyli z najpewniejszym źródłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 sam szyjesz opaske?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 nie ale znam kilka osób które mogą uszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 yhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 Farbę już mam więc tylko pozostaje kupić nity i fasunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 fasunek zrub sam lub kup orginalny tylko nie rób z polskiej 50-siątki poniewaz nie zbyt wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 Co masz do polskiej 50? Super pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 jezeli tobie sie podoba fasunek z niej do niemieckiego hełmu to nic nie mam do tego lecz mi sie nie podoba ...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 Wiesz ale kupowanie oryginału to wydatek rzędu 300zł a polska 50 tylko 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 według mnie chodzi o dokłądne oddtworzenie hełmu ale jeżeli podoba ci sie tak ja nic do tego nie mam...czekam tylko na inspiracje;];];] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2102103 - ten sprzedawca ma duzo ciekawych zeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 znam tego sprzedawcę, i obręcze od niego mogę kupić ale nie będę kupował oryginałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 bez obrazy ale co z ciebie za kolekcioner jak nie kupujesz orginałów i wkładasz fasunek z 50-tki do hełmu niemieckiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 A dałbyś 320 za oryginał nie nadający sie do rekonstrukcji tylko na półkę? Zresztą ja inwestuje większość pieniędzy w rzadsze i wartościowsze rzeczy kupuje hełmy i odrestaurowuje je ale szkoda mi 320 zł wiec używam skórki od polskiej 50 i obręczy od hełmu niemieckiego. I one po postarzeniu niczym sie nie różnią od oryginałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 A oryginalnym rzeczy nie związanych z hełmami mam bardzo dużo więc nie oceniaj co ze mnie za kolekcjoner skoro nie wiesz co mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 A skoro tak mnie już oceniasz to pochwal sie tym co Ty masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 sory skolcio ale muwiłem bez obrazy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Luty 2008 Autor Share Napisano 7 Luty 2008 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Trochę przerwy miałem ale jestem ponownie :), Skolcio nie kupuj polskiej 50-ki jak masz do wybory czeską 53, fasunek od niej jest najbardziej podobny ze wszystkich które możesz dostać na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Luty 2008 Autor Share Napisano 8 Luty 2008 Wiem ale chyba zgadzasz sie ze mną żeby na odnowienie jednego hełmu wydać 320zł to nie jest mądre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.