skolcio Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2008 Ok tak zrobię ale jaki ma to być rodzaj oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 nawet możesz dać zwykły co na nim schabowe się robi ale skórka później twardnieje, używałem też olejku dla dzieci on tak nie twardnieje ale kilka razy trzeba przetrzeć bo szybko jaśnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Tak wygląda kalkomania po moich zabiegach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 OK zorbie jak radzicie i jak skończę to wkleję fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 OK zrobie jak radzicie i jak skończę to wkleję fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 Mógłbyś wkleić zdjęcie tego hełmu na którym ta kalkomania się znajduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Olej roślinny jełczeje, zniszczy fasunek. Lonolina lub przepracowany silnikowy (ten ostatni mocno przyciemni i zabrudzi).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 a czym żeś to naciaprał bartosz wokół kalki? korkiem, piaskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 Dobrze że jeszcze nie zacząłem Chyba spróbuje lanoliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Panowie niedługo wrzyuce film z moim hełem, zrobiłęm go w tym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=ZtIkpqX5PnIWklejam link z filmem tego hełmu, wykonałem go w dwa dni, rzecz jasna dwa dni całęj pracy. Skórka oryginał skurczona przez lata bądź na mały hełm rozmiar 58 ale wątppe w to. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 Czemu na niego naciaprałeś no nie wiem co to jest. korek? On troszkę nie pasuje. Same camo by wsytarczyło. Ale to jest moja opinia. Ja jak skończę to podeśle fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 I mam takie pytanie, z filmiku wynika że z tylko jednej strony jest kalka a co z drugą? Może sie nie znam ale czy nie powinno być drugiej kalki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 A więc tak jak bym dał samo camo (robiłem już tak) nie pasuje, w świetle słońca odbija się hełm, lśni się. Dałem jeden detal bo tak się dawało, dlatego ja tylko użyłem na kamuflażu jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 mi się nie podoba osobiście ;] ale gusta i guścikipozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 jak znajde fotki mojego z piaskiem to wrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Troche zbyt krzykliwy. Ja stosuje farba strukturalna wg starego przepisu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 fajnie wyglądają te hełmiki, tylko na twoim miejscu siatkę tą drucianą trochę bym postarzył, będe robił na następny tydzień jak ja zrobie toCi pokaże, i ten drut podtrzymujący tą siatkę drucianą powinien być troche grubszy. A jaka jest ta twoja receptura na farbe, chyba, że amsz ją opatentowaną. Jeśli chodzi o ten hełm w kamuflażu jesiennym to w realu owiele lepiej wygląda, w sumie to mogło kogoś życie zależeć od dobrego zamaskowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 Hełmiki piękne też bym takie chciał posiadać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Do farby dodaje bardzo suchy i drobny pyl drzewny. Proporcji nie podam bo robi sie to na oko. Trzeba uwazac by nie zrobic gluta ani by nie bylo zbyt rzadkie wszystko kwestia wprawy ( nie raz zdarzalo mi sie sciagac cala farbe remlackiem). Dobre jest tez delikatne zmatowienie farby i i krotka kompiel w goracym przepalonym oleju silnikowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Proszę sie nie śmiać. Hełmy to niedbale wykonane filmówki na szkielecie" plastikowym, kalkomanie wydruki. Masowa produkcja po prostu. Przepraszam za jakość zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Daj jakieś lepsze zdjęcie, bo na tych to nie najgorzej się prezentują :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Ok fasunek po nasmarowaniu lanoliną wygląda super. Teraz zabieram sie za matowienie farby i podniszczenie kalek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 Trzeba bardzo uważać żeby ich nie poniszczyć ale ja mam zabezpieczenie bo została mi jeszcze jedna kalka na zbyciu i będę najpierw pracował na tej której mam dwie sztuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.