Mam takie pytanie - chodzę z wykrywaczem po terenach gdzie toczyły sie walki i podczas I i podczas II wojny światowej i w zwiazku z tym nurtuje mnie jedna rzecz , czy ołowiane kulki ze szrapnelów i same szrapnele były używane tylko poczas I wojny swiatowej - czy może też w kampanii wrzesniowej w 1939r? Pytanie takie nasuneło mi się, gdy te same kulki zacząłem znajdowac w miejscach walk Armii Poznań - podczas Bitwy Nad Bzurą. A spodziewałem sie raczej odkryć związanych z II wojną światową.
Pytanie
bodep
Mam takie pytanie - chodzę z wykrywaczem po terenach gdzie toczyły sie walki i podczas I i podczas II wojny światowej i w zwiazku z tym nurtuje mnie jedna rzecz , czy ołowiane kulki ze szrapnelów i same szrapnele były używane tylko poczas I wojny swiatowej - czy może też w kampanii wrzesniowej w 1939r?
Pytanie takie nasuneło mi się, gdy te same kulki zacząłem znajdowac w miejscach walk Armii Poznań - podczas Bitwy Nad Bzurą. A spodziewałem sie raczej odkryć związanych z II wojną światową.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.