zabi Napisano 12 Październik 2007 Autor Share Napisano 12 Październik 2007 Witam. Dobry będzie do rekonstrukcji? Dzwon oryginał?Za wszelkie rady i wypowiedzi będe wdzięcznyhttp://allegro.pl/item254917030_helm_niemiecki.htmlPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 do REKO to najlepsze są plastikowe garnki z jak to kiedys pisał Fall z wkładem z kawałka czegoś i paskami...z kawałka czegoś"eh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Rzeczywiście ładny dzwon M42 - przynajmnie na zdjęciu - no ale może się okazać, że w rzeczywistości dużo szpachli na nim jest - o czym może świdczyć fakt, że sygnatury są już słabo widoczne. Ale warto go brać ze względu na rozmiar - 68 żadko się teraz trafia.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 No cóż do niedawna sam używałem hełmu z dzwonem 68 szpachlowanego natryskowo. Ponieważ było to zrobione fachowo, po pomalowaniu i załozeniu porządnej repliki fasunku, służył mi dzielnie. Rzeczywiście o dzwon 68 coraz trudniej, kolega Hindus ma rację, może warto brać, o ile oczywiście cena nie osiągnie wartości kosmicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Sygnatury moga byc zwyczajnie niedobite, jak to sie czssto zdarza w sprzecie z konca wojny, podejrzewam ze gdyby byl fest szpalchowany w ogole nie byloby nic widac, mam ze dwie miski z m42, obie z stanach bardzo przyjemnych, ( strychowce), a mimo to sygnatury ( na dodatek slabe) widac tylko na jednym, inna sprawa to ze sie takie przedmioty na odleglosc zle kupuje, nie ma to jak wziasc w rece i pomacac co to warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 12 Październik 2007 Autor Share Napisano 12 Październik 2007 Panowie a powiedzcie mi jeszcze czy farba feldgrau taka, która sprzedaje pewien użytkownik na allegro jest dobra do pomalowania hełmu? Puszeczke na maske już sobie pomalowałem i efekt rewelka, tylko nie wiem czy przypadkiem hełmy nie miały innego odcieniu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 a na jaki okres ma byc hełm? na 39 to odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 13 Październik 2007 Autor Share Napisano 13 Październik 2007 Hełm na okres 39, więc w jakim kolorze czy idcieniu powinien być taki hełmikPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Na '39 to apfelgrun i dzwonu M-35 (M-40 też od biedy, różnica niewielka w wywietrznikach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 na 1939 nadaje sie już feldgrau, ale tylko bardzo charakterystyczny odcień. Od 1940r używano już Feldgrau takiego znanego powszechnie, że się tak wyrażę :-)Apfelgrun nadaje sie na wcześniejszy okres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 witam:)Jesli ktoś mieszka blisko Kutna i interesuje go m35 w przyzwoitym stanie w rozmiarze dzwonu 68 z fasunkiem od polskiej 50 to zapraszam:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 14 Październik 2007 Autor Share Napisano 14 Październik 2007 Ok dzięki wielkie wszystkim koledzy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.