housenka Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Witam, dzisiaj wykopałem taką jak na zdjęciu łuskę. Fabrykę, numer serii - to umiem odczytac. Nie wiem tylko, dlaczego znaczek S*" jest przekreślony (patrz na fotkę)... Możecie mi pomóc?
beaviso Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 MG42, oprócz zaginania szyjki łuski, wyrzynało także charakterystyczny ślad na denku - patrz foto falke63 z d, 08.10. godz. 1955.
housenka Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Z tego co wiem na łusce wystrzelonej z mg42 zostawała charakterystyczna zagięta szyjka- ta łuska ma prostą szyjkę.
misiutek Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 niedawno trafiłem stanowisko mg i było około 60 łusek .. wszystkie miały takie samo powginane szyjki i tak jakby znaczek po uderzeniu na spłonce tak jak na fotce u FALKE-63pozdrawiam michał
housenka Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Witam, dzisiaj wykopałem taką jak na zdjęciu łuskę. Fabrykę, numer serii - to umiem odczytac. Nie wiem tylko, dlaczego znaczek S*" jest przekreślony (patrz na fotkę)... Możecie mi pomóc?
Baumnio Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 S* oznaczało łuskę z mosiądzu 72 (72% miedzi i 28% cynku).
Pytanie
housenka
Witam,
dzisiaj wykopałem taką jak na zdjęciu łuskę. Fabrykę, numer serii - to umiem odczytac. Nie wiem tylko, dlaczego znaczek
S*" jest przekreślony (patrz na fotkę)... Możecie mi pomóc?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.