woytas Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4556544.htmlale sprzeciory sprzedaja tam w knedlikowie... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Najbardziej przypadł mi do gustu ten fragment oraz jedną wyrzutnię pocisków przeciwpancernych" : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 [wymoderowano] co za debile... Dzieki takim kretynskim artykulom nigdy nie doczekamy sie normalizacji kwestii deko w PL bo dla policyjnego betonu chocby ta bron byla powiazana w suply to zawsze da sie to odkrecic.Czy ci kretyni kiedykolwiek mieli czeskie deko w rekach? Wszelkie jakie ja widzialem byly monolitami, zaspawanymi na glucho lacznie z magazynkami(!).Rece opadaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan98k Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 CBS wie robi bo idzie zima a z nia sezon polowan na ptactwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 No cóż, chłopcy czerpią ze starych, dobrych wzorców. Mi kiedyś major z ówczesnego WUSW usiłował wmówić, że jak mam przed domem armatę bez zamka i prowadzę warsztat ślusarski, to dla mnie dorobienie zamka nie stanowi żadnego problemu. Odpowiedziałem mu, że powstańcy w Warszawie robili granatniki z rur kanalizacyjnych, a nawet nie byli ślusarzami. Po okazaniu faktury na armatę z Wytwórni Filmów Fabularnych i 4 godzinnych rekolekcjach wróciłem do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 - W myśl polskich przepisów broń powinna być pozbawiona cech bojowych w sposób nieodwracalny, czyli tak, żeby nikt nie mógł jej przywrócić do sprawności - tłumaczy komisarz Krzysztof Zborowski z wydziału postępowań administracyjnych KWP w Katowicach. ".... Najbardziej interesuje mnie ten pan Nikt"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Mafia pie...li sie z zadekowana bronia to Nielogiczne.Taka grupa ma pieniadze robi zamowienie jedzie i odbiera dobra sprawny sprzet.Ach zapomnialem ze mowa jest o polskiej biednej mafia...he he he ale ubaw.Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 W myśl polskich przepisów broń powinna być pozbawiona cech bojowych w sposób nieodwracalny, czyli tak, żeby nikt nie mógł jej przywrócić do sprawności - tłumaczy komisarz Krzysztof Zborowski z wydziału postępowań administracyjnych KWP w Katowicach. - a mnie sie wydaje że to juz coś dla kolekcjonerów . Mafie nich ścigają –ale dla kolekcjonerów może będzie trochę lepiej normalniej ?-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Czy zdajesz sobie sprawę,że stwierdzenie, że broń powinna być pozbawiona cech bojowych = pozbawienie cech użytkowych każdego istotnego elementu tej broni, tak aby nie mógł być zastosowany w innym egz. broni tego samego typu? Dotyczy to m.in. lufy, zamka i jego elementów, komory, spustu, sprężyn etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 W mysl ustawy istotnymi elementami broni jest lufa zamek i komora/szkielet broni, nie ma slowa o innych elementach, jesli te trzy czesci nie beda ze soba poprawnie wspolpracowac w wyniku pozbawiania cech to mamy deko a nie sprawna sztuke broni co wyraznie widac na egzemplarzach pochodzych z Niemiec ale i tych ze stemplami CLK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Pozostaje kwestia interpretacji. Czy np. zamek pozbawiony iglicy posiada dalej cechy użytkowe, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 roń to już nie jest ,ale nią była ...czyli dalej może być bronią" ! i właśnie tak jakiś idiota w sądzie powie, a drugi dureń wyda wyrok skazujący :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Trafiłes w sedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 cytPozostaje kwestia interpretacji. Czy np. zamek pozbawiony iglicy posiada dalej cechy użytkowe, czy nie?"Posiada bo montujac iglice mozna go przywrocic do dzialnia, natomiast ten sam zamek z np scietym pod katem tlokiem zaporowym juz nie bo nie bedzie prawidlowo dzialac, nie zbierze amunicji z magazynka i jej nie odpali, nie zarygluje tez prawidlowo lufy.Idioci wypowiadajacy sie w sadzie czyli tzw iegli" to temat odrebny, wieksoksc gosci z tego co sie orientuje jest niestety z lapanki i do konca sami nie wiedza o co chodzi w tym interesie wiec na wszelki wypadek, aby samemy dupy nie umoczyc pisza bzdety ze jak cos bylo bronia 70lat temu to jest nia obecnie, mimo ze czesto chwile wczesniej sami stwierdzili ze oddanie strzalu z danego egzemplarza jest ze wzgledu na jego stan techniczny niemozliwe, oczywscie zla wola tez tu ma wiele do rzeczy no i magiczna wykrywalnoc", a tak na marginesie znam goscia ktory punkt po punkcie uwalil opinie beglego w sadzie, ale i tak oberwal bo pojeciu sedziego nie miescil sie fakt ze ktos moze posiadac cos co bylo bronia bez odpowednich papierow i ze ktos taki nie jest przestepca .......... wiele wody w Wisle uplynie zanim sie metalnosc tych ludzi zmieni.... o ile sie zmieni i o ile nie trzeba bedzie zaczekac az ich wyeliminuje iologia" ;-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Biologia nie da rady!!! Oni się reprodukują na potęgę i coraz więcej cymbałów \"STUDIUJE"\" to nieszczęsne prawo i inne zarządzania ,bo ma 2 lewe ręce, a robota potem czysta" i w garniturze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.