DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 Witam: Kilka lat temu mój znajomy (niestety już nie żyje) opowiadał mi pewną historie: Pewnej jesieni wybrał się w nieznany las po drzewo. Pojechał w głąb lasu (wiadomo, dla czego:P) i w okolicach starej sztolni usłyszał nawoływanie kogoś po niemiecku. Zgasił silnik i zaczął nasłuchiwać, (jak mi opowiadał pomyślał sobie, że Niemcy też przyjechali tu po drzewo:P) bojąc się konkurencji zaczął się skradać. Po kilkuset metrach doszedł do zapadliska po starej sztolni, do której nikt nie chodzi (Po pierwsze dla tego, że jest strasznie trudne dojście a po drugie bardzo daleko od najbliższych zabudowań). Gdy staną nad zapadliskiem zobaczył kilkadziesiąt osób w niemieckich mundurach, które wyciągały ,,coś,, z szybu sztolni. Te ,,coś,, według mojego znajomego było w metalowych okrągłych puszkach, na których były według niego skrzyżowane trzy sierpy(?) a na innych narysowana głowa człowieka w okularach (może takie ostrzeżenia jak na diskmenach o laserze?). Znajomy zawrócił natychmiast jak zobaczył broń przy ich boku. Następnego dnia przyjechał w tamto miejsce z aparatem, ale niestety nie znalazł nic oprócz naderwanej z munduru naszywki z flagą niemiecką oraz zrytej ziemi jak na polu walki :P Taką historią usłyszałem od znajomego w 1998 roku a dla uściśnienia odbywało się to w okolicach Rudawy Janowickiej na Dolnym śląsku. I mam takie pytanie czy mogło mieć miejsce takie zdarzenie? Czy ktoś z szanownych kolegów spotkał się z czymś takim? Z uszanowaniem: Damianlca
herbstnebel Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Przecież Niemcy wywożą swoje skarby ze Śląska... zakopane naprędce w 45r. A Rząd naszego cho... pięknego kraju i tak nie wyda nikomu zgody aby poszukać w sztolniach... A ci se jeżdżą w terenówkach, ze sprzętem alpinistycznym i kopią. Pewnie rudy uranu w tych bekach :P
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 Chronili nietoperze i wywozili je w głąb Niemiec w metalowych pojemnikach:P
herbstnebel Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 a słyszałeś może ostatnio Jak kanclerz Niemiec pani Angela Merkel odmówiła propozycji rządu Francji na współkontrolę Niemiec nad Francuskimi głowicami atomowymi? ;)Nie zastanowiło was to? Niemcy i by bomby A nie chcieli?Otóż olśniło mnie dzięki Damianowi! Mają swoją z uranem z Kowar! ;)
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 Może ktoś ma namiary na jakieś opuszczone sztolnie w okolicach Rudaw Janowickich? Z chęcią bym się wybrał i popatrzył, słyszałem że było ich kiedyś dużo na tym obszarze ale nie wiem co z nich zostało do dzisiaj. Mile widziane mapki i tym podobne:) Pozdrowionka: Damianlca
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 Ale w końcu Niemcy bo mogli działać na tak zwane ,,:)dwa baty:),, czyli tu kręcić projekty z Francją a sami by też mogli działać. A mógł byś mi podesłać ten artykuł bo przyznam że go nie czytałem. Z góry dzięki:)
1.Leibstandarte Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 W życiu takiej bzdury nie słyszałem
herbstnebel Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Ja żartuję oczywiście z tym, że Niemcy mają bombę a z uranem z kowar :)Kilka już razy słyszałem/czytałem, że gdzieś na Dolnym Śląsku ktoś widział na drodze leśnej auto na niemieckich blachach z pasażerami wyposażonymi np. w sprzęt alpinistyczny (w środku lasu?) itp. itd... ale ta bundeswehra to by była prawdziwa sensacja.A merkel faktycznie odmówiła francuzowi parę dni temu :)
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 NO a ja mówiłem poważnie :P jestem święcie przekonany że leży tam cały arsenał:P hehe
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 A tak naprawdę to nie napisałem tego postu aby tam wnikać w politykę bo ja jestem gówniarz, żeby się angażować ale hciałem się dowiedzieć czy ktoś wie gdzie mogą być jakieś sztolnie gdzie można zobaczyć to co porabiali tam Niemcy i nie chodzi mi o Osówce ale takich gdzie raczej nie chodzi się. A tak na marginesie to i ja zabaradzo nie wieże w tą historie ale fajnie ją mój znajomy opowiedział:)
herbstnebel Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Bytom, Górny Śląsk - zasypana sztolnia kopalni w dzielnicy Miechowice.Wszyscy wiedzą gdzie to jest.Wszyscy wiedzą jaka głęboka była.Wszyscy wiedzą, że zasypana pod koniec wojny przez uciekających Niemców.Spisane zeznania świadków itp.Nikt nawet tego kijem nie tknie - bo po co, nie? A tam sobie może np. 5 ton złota gnić, albo jakieś dzieła zrabowane z polskich muzeów. Ale po co, nie?
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 Tak jest z połową pozostałości po Niemcach i coś w tym musi być że nikt nie kopie tam gdzie jest największe prawdopodobieństwo odzyskania zrabowanych rzeczy. A tym czasem chciałbym już zamknąć temat bo dostałe wiadomość na maila że nie można oskarżać o wtargnięcie wojskowe na teren innego państwa(autor za przeproszeniem idiota). Jak tak dalej by poszło to Pan Ziobro przysłał by mi CBA do domu:) Herbstnebel jak byś miał ciekawe info o sztolniach na dolnym śląsku (tych nieuczęszczanych) to daj znać na maila bo widać że kumaty jesteś w tych sprawach:P Pozdrawiam: damianlca
DamianLca Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 ******DEFINITYWNIE**********ZAMKNIĘCIE**********TEMATU
herbstnebel Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 A gdzie tam Damian - poszperaj dobrze przez nową wyszukiwarkę na forum wpisując 'sztolnia' np. Ja Ci tylko opisałem historię z własnego podwórka, która, jak o niej pomyślę, mnie przygnębia - że nikt tam nie szuka nawet...
Mic112 Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 witam co do niemców w mundurach to nie wiem nic jednak wielokrotnie natknąłem się już na poszukiwaczy z niemiec w rejonie wsi grodziec grodziecII łambinowice i paru jeszcze okolicznych gdzie czasem bywam więc co do wywózki z kraju różnych dóbr to nie zauważyłem aby ktoś im w tym przeszkadzał wchodzą jak do siebie i biorą co chcą no chyba że to ornitolodzy i szukają obrączek ach to nasze państwo kochane jakie daje możliwości szkoda tylko że nie swoim obywatelom
Mic112 Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 jakby co to dzwoniłem już w tej sprawie tam i tu jednak chyba nikt nie ma ochoty zajmować się pierdołami ostatni mój rozmówca powiedział że wezmą co swoje i pojadą
DamianLca Napisano 4 Październik 2007 Autor Napisano 4 Październik 2007 A jak to wygląda ze strony prawnej? Czy są jakieś prawa czy ustalenia związane z tym? Bo ja sie kompletnie na tym nie znam. Niedługo i belweder nam wywiozą bo powiedzą że im się to po wojnie należy:P A Pan Prezydent Kaczyński będzie w barakach mieszkał:P
Mic112 Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 jeśli idzie o belweder to niech go sobie wezmą razem z tą całą załogą nawet pomogę im go przenieść a co do jakichś ustaleń prawnych to pewnie są tylko co z tego:( zresztą i tak mało kto zna niemiecki w organach ścigania więc i tak by się nie dogadali;)
Peter Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Drogie Dziatki wy moje!!! Kto się ma tym przejmować, że Niemcy coś wywożą. Policja ? A widzieliście gdzieś Policję ? Ja ostatnio w Wawie ich widziałem, dwa lata temu, na trasie, z radarem. ABW ? Rzewne jaja. Konserwatorzy zabytków. Toż oni hłe hłe, pewnie im namiary dają. Znam leśnika co ich pogonił i co ? Ano musiał potem przepraszać, że straszy turystów. Żyjemy w kraju oszołomstwa, pozerstwa, złodziejstwa i prywaty. Jednym słowem pod rządami MARKETINGU. Przecież jesteśmy w UE.
Mic112 Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 to by wyjaśniało dlaczego czują się jak u siebie i robią co chcą na pewno doskonale zdają sobie sprawę z tego jaki panuje tu burdel:)
herbstnebel Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Właśnie już wiesz Peter dlaczego oni nas tak chcieli w UE :)Aby włazić jak po swoje :)(pewnie dostane maila od moda :D) A tak na serio - może by wykorzystać sytuację typu ABW i prezydent oskarżający, że główny opozycjonista jest zbyt proniemiecki (lol). Kilka 'donosików', powie się, że tam są zrabowane przez wrogów dobra kultury polskiej i gniją w ziemi, i może się znajdą fundusze żeby posłać jakąś grupę poszukiwaczy z prawdziwego znaczenia na Dolny Śląsk
jakofako Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Erich Von Daniken tutaj blednie moim zdaniem....jeden post i to jaki(sic!),a tyle mądrych komentarzy....
herbstnebel Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 nawet nie wiesz jak bardzo taki Erich Von Daniken się przydał nauce... w czasie jego największej popularności gdy naukowcy łapali się za głowy, jak ludzie mogą wierzyć w takie bzdury (które częęęęściowo się okazały prawdą) wielu naukowców zaczęło walczyć z tym. Ale bardzo merytorycznie. Powstało wiele ciekawych książek kontr-danikenowskich, które w bardzo przystępny sposób w całkiem nowym świetle starały się objaśnić nasze dzieje, a i też w trakcie badań zweryfikowano praktycznie wszystkie danikenowskie teorie i bywało tak, że w peeewnych aspektach przyznawano mu rację :) Więc, nie mów hop!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.