Skocz do zawartości

Mój pierwszy sezon,to co kryła Matka Ziemia.

1000WATT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 223
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

W miejscu często uczęszczanej linii kolejowej ,pewnie każdy z Was wie jak wyglądaja pasy przeciwpożarowe ( przeorany pas ziemi blisko torów ) znalazłem tą paskudę 30 cm od tego pasa i tylko na głębokości 10 cm .Nawet nie chce myśleć co by się stało gdyby po tym przejechał ciągnik orający ziemię.

Na szczęście odpowiednie służby już się tym zajęły.

Zarówno na militarkę jak i na kolorek chodzę na jednym trybie na dynamiku, a moje ustawienia to czułość kreska piąta i troszeczke,dyskryminacja kreska druga i troszeczke .Głośność na połowie,grunt jedna w prawo poza połową skali.
Trzy tony -tak
Poziom korekcji żelaza -poziom pierwszy
Sygnał wiodący -55
Ton-105
Wzmocnienie skali namierzania-4
VCO-tak
Tomekk nie jest regułą że ci będą one odpowiadały według mnie każdy powinien dojść do własnych nie zależnie od tego jaki wykrywacz posiada (nawet jeśli są dwa takie same detektory to i tak właściciele znacząco się różnią )
No ale próbuj może moje akurat ci podpasują.

8total4 nie jestem pewien ale pod porcelaną były chyba śladowe ilości papieru ( czyzby niesmiertelnik samoruba ?)

100WATT:a łuska od czego ? jak radziecka to bardzo możliwe :) wiele dziwnych rzeczy Rosjanie robili...
Ja widziałem np. nabój od mosina z IIwś, łuska miała cztery 'żeberka' po elaboracji, wyglądał jak złożony fabrycznie,ale spłonka była zbita (może szkolny??) w środku nie było prochu, a krzemienie do zapalniczki..

takie znaleziska potrafią pobudzic wyobraźnię :)
pozdrawiam!

sygnały 1-3 kopie w 70% czasem przedmiot zalegający na znacznej głębokości daje taki właśnie sygnał,tak wykopałem tego hałerka powyżej był około 1m,30cm głębokości,no ale to też nie jest regułą w wielu przypadkach mały przedmiot zalegajacy tuż pod powierzchnią tez potrafi dać właśnie taki sygnał.Przedmioty stalowe o srednich i sporych gabarytach zalegajace płytko lub na średniej głębokości w stosunku do zasięgów solarisa dają sygnał dobrego b.dobrego koloru.

Pozdrawiam
i DASZ GRUNT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie