bambulu Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 WitamPrzygotowuje duze opracowanie na temat historii samochodów terenowych w Polsce w ostatnich 90 latach. Zrobilem remanent w ilustracjach i... okazalo sie, ze mam troche luk w tematah: - GAZ 69 w wojsku i milicji w latach 70 i 80,- UAZ 469 w wojsku i milicji w latach 80. Owszem mam duzo zdjec Gazów i Uazów, ale z lat 90., a potrzebuje z epoki" PRL-u.Jezlei ktos moglby mnie wspomoc jakas fotka z albumu rodzinego bede ogromnie wdzieczy. Kontakt (na priv) jest po kliknieciu mojego nicku u gory tej wiadomosci. Bede wdzieczy ewentualnie sluz jakas pomoca w ramach rewanzu. Pozdrawiam
rav29 Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 w reklamie żywca" (tej dłuzszej" wersji: PRAWIE ROBI DUŻA RÓŻNICE":) jest super scenka (z podpisem:prawie jak jeep":)w której rozpedzona 69" szaleje po lesie:).widac że ta migawka jest w stylu kroniki filmowej" albo co bardziej prawdopodobne filmów jakie swego czasu(przełom lat 80/90)wyświetlane były w szkołach w ramach lekcji z P.O.:) spróbuje odszukac jakies fotki u siebie ale..bedzie ciezko:(pozdrawiam i życze powodzenia
koenigtiger Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Przepraszam ale czy Gaz 67 B też się łapie?Pytam jako wieloletni użytkownik powyższego super autao pojemności 3200 cm i stosownym zużyciu paliwa.Mimo wszystko wrażenia z jazdy są niezapomniane i nieporównywalne nawet z S klasse
bambulu Napisano 4 Październik 2007 Autor Napisano 4 Październik 2007 WitamDziekuje za odzew. Za Czapaja" - 67B. Dziekuje, tych fotke mam duzo. Tak samo Willysow i Dodge 3/4 tony. Paradoksalnie nie mam tego czego najwiecej powinno byc czyli Gazow 69 i Uazów 469. Apel caly czas aktualny !Pozdrawiam
Nebelwerfer Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Witam!Zdjęcia Gazów i Uazów muszą być z lat 70/80?Ja akurat zbieram po sieci foty Ziłów,Krazów,Urali itp. ale zazwyczaj trafiam na pojazdy kolekcjonerów.Gazy i Uazy też mam ale współczesne.Koenigtiger:Ja jeździłem Krazem,Uazem i Ziłem: Masz racje wszelkie s klasy itp. nie mają szans z tymi wynalazkami :-))Pozdr!
coe Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 A co z Roburem LO1800?Dzisiaj dość trudno trafić na zdjęcia tego pojazdu w służbie WP, a przecież swego czasu mielismy ich całkiem sporo.
grek Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Ja mam taką fotkę zrobioną w 1965 na Sportowej we Wrocławiu. Nie wiem jaki to jest gazik, bo nie łapię niuansów, ale na pewno ma na przednim błotniku taka specjalną lampę stosowaną podczas zaciemnienia. Może być?
Lt.Horne Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 KOLEDZY,Człowiek poprosił o zdjęcia Gzazów 69 i Uazów 469 używanych w Wojsku Polskim i Milicji.Człowiek poprosił o zdjęcia Gzazów 69 i Uazów 469 używanych w Wojsku Polskim i Milicji.Człowiek poprosił o zdjęcia Gzazów 69 i Uazów 469 używanych w Wojsku Polskim i Milicji.Podaj swój mail,spróbuję pomóc.PozdrawiamRobert
bambulu Napisano 4 Październik 2007 Autor Napisano 4 Październik 2007 WitamKolego Lt. Horne moj e-mail to: tszczerb@poczta.onet.plWdzieczny bede za pomoc. Co do fotek z lat 70 i 80 paradoksalnie ciezej o nie niz o sprzet przedwojenny. Owszem jest troche fotek Gazow 69 i Uazów 469, ale sa to fotki z lat 90., kiedy te pojazdy byly w rekach i pojawiały sie na rajdach. Ja potrzbuje fotki z ery PRL-u, czyli okresu swietnosci tych aut.
cm48 Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 polecam filmy polskie typu cywil" wymontujesz sobie kilka fotek z kadru było tam pełno gaz69 wersje zwykłe i komandorki, potrzebujesz instrukcję serwisową gaz69 albo uaza ? są to kserokopie ale jakby co mogę się podzielić
JoncaA Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 No to musisz, Bambulu, uzbroic się cierpliwość - wglądówki są, więc gdzieś zakitrane są odbitki, a już niewątpliwie negatywy, jak to w moim bałaganie...Mam przed sobą odkładaną długo sesję kopania w papierach, więc pewnie znajdę - jeśli tylko nie będzie za późno..
JoncaA Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 ... i dla pamięci, niezbyt codziennie wyglądający ZiS157.
Nebelwerfer Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Witam!Szanowny kolego JoncA! Fota przedstawia Zisa 151!157 to Ził-bardzo podobny,owszem ale Ził!!!Pozdrawiam!
JoncaA Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 A zaiste to raczej 151 ( sadząc po sposobie wozenia kół zapasu, a zmylily mnie pojedyncze kola tylnych osi jak w 157" - i to sie klocic nie bede), a czy ZiS czy ZiL dosyc jest mi za jedno, skoro w ramach walki z kultem Stalina awod imieni Stalina" w ciagu jednej chwili stał się awodom imieni Lichaczowa", a ZiS 151 stal sie Zilem 151.Fakt, w 1958 roku, kiedy to wyprodukowano ZiLa 157, nikomu juz sie nie chcialo pamietac, ze to nazwe zmieniono, a nie fabryke.
dorek Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Dzisiaj w Internecie znalazłem takie oto zdjęcie.GAZ 69 jako wywrotka? To produkcja seryjna czy jakaś przeróbka?
Folkersam Napisano 4 Maj 2009 Napisano 4 Maj 2009 Witam-bardzo pomocny link:http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=2&t=65509jest tam cała masa starych fotek,znajdziesz i te z LWP. Sporo ich zamieścił użytkownik Rafał 29-klikniesz w link i gotowe.Swoja drogą jestem bardzo ciekaw Twojego dzieła- będę wdzięczny za info,jak bedzie gotowe.PzdrRadohttp://grupaslaskomorawska.blogspot.com/
acer Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 W moim wątku o defiladzie z okazji 1000 lecia uwieczniono na filmie jadące gaziki" z zamontowanymi RPD.
grooby Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 A tu zdjęcie ze strony http://www.gaz69.estranky.cz/stranka/Gaz-69-popis-technicka-dokumentace-radiovuzBardzo ciekawe, bo GAZik w jakiejś zdaje się polskiej modyfikacji wozu łączności.Swoją drogą czy ktoś poznaje typy radiostacji?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.