ditko Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 może ktoś mi powiedziec cóż to jest?? (po raz drugi umieszczam post, bo za pierwszym razem z podniecenia chyba nie dołaczyłem fotki ;-))
abcd Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Poszedłem tam osobiście i poprosiłem o przetłumaczenie tekstu i identyfikację przedmiotu,zrobiono to po kilku dniach, aczkolwiek niechętnie.
abcd Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Istnieje coś takiego w internecie jak Forum Zydów Polskich jest tam dział historia,może oni byli by pomocni w identyfikacji starych judaików.
Sztukmistrz Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Abcd,bo to dla mnie ważne,to czy zostawiałeś im w Żih-u fancik,czy tylko zdjęcia ?...Do warszawki mam trochę sporo mil,więc spróbuję z podanym Foum Żydów.Dam znać co z tego wyszło.Pozdro
ditko Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 może ktoś mi powiedziec cóż to jest?? (po raz drugi umieszczam post, bo za pierwszym razem z podniecenia chyba nie dołaczyłem fotki ;-))
Rahirha Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Cześć. Wybacz post do poprzedniego logu. Wygląda to (fotka) jak pieczęć. Postaraj się to odbić w czymś np. plastelina zobaczymy na ile będzie to czytelne. Jak wygląda z drugiej strony. Przy okazji gdzie uprawiasz łopatoterapię. Pozdrawiam.
abcd Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Odwróciłem zdjęcie teraz wygląda jak odbicie pieczątki,będzie czytelniejsze.
ditko Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 witam . jest to pieczęc lakowa jak dojdzie do mnie tłumaczenie to się nim z wam podzielę pozdro.
Rahirha Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dzięki kolego \\abcd\\" nadal obstawiam pieczęć, ciekawi mnie druga strona, co tam jest ? ślady mocowania itp. a i forumowiczom mogło by to coś wyjaśnić. Pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 00:07 02-10-2007
Question
ditko
może ktoś mi powiedziec cóż to jest?? (po raz drugi umieszczam post, bo za pierwszym razem z podniecenia chyba nie dołaczyłem fotki ;-))
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.