ditko Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 może ktoś mi powiedziec cóż to jest?? (po raz drugi umieszczam post, bo za pierwszym razem z podniecenia chyba nie dołaczyłem fotki ;-))
abcd Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Poszedłem tam osobiście i poprosiłem o przetłumaczenie tekstu i identyfikację przedmiotu,zrobiono to po kilku dniach, aczkolwiek niechętnie.
abcd Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Istnieje coś takiego w internecie jak Forum Zydów Polskich jest tam dział historia,może oni byli by pomocni w identyfikacji starych judaików.
Sztukmistrz Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Abcd,bo to dla mnie ważne,to czy zostawiałeś im w Żih-u fancik,czy tylko zdjęcia ?...Do warszawki mam trochę sporo mil,więc spróbuję z podanym Foum Żydów.Dam znać co z tego wyszło.Pozdro
ditko Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 może ktoś mi powiedziec cóż to jest?? (po raz drugi umieszczam post, bo za pierwszym razem z podniecenia chyba nie dołaczyłem fotki ;-))
Rahirha Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Cześć. Wybacz post do poprzedniego logu. Wygląda to (fotka) jak pieczęć. Postaraj się to odbić w czymś np. plastelina zobaczymy na ile będzie to czytelne. Jak wygląda z drugiej strony. Przy okazji gdzie uprawiasz łopatoterapię. Pozdrawiam.
abcd Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Odwróciłem zdjęcie teraz wygląda jak odbicie pieczątki,będzie czytelniejsze.
ditko Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 witam . jest to pieczęc lakowa jak dojdzie do mnie tłumaczenie to się nim z wam podzielę pozdro.
Rahirha Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Dzięki kolego \\abcd\\" nadal obstawiam pieczęć, ciekawi mnie druga strona, co tam jest ? ślady mocowania itp. a i forumowiczom mogło by to coś wyjaśnić. Pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 00:07 02-10-2007
Pytanie
ditko
może ktoś mi powiedziec cóż to jest?? (po raz drugi umieszczam post, bo za pierwszym razem z podniecenia chyba nie dołaczyłem fotki ;-))
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.