emate Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 witam wszystkich,ostatnio znajomy znalazl na polu taka pieczec mam prosbe o identyfikacje oraz ile moze byc warta.pozdrawiam emate
emate Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 witam wszystkich,ostatnio znajomy znalazl na polu taka pieczec mam prosbe o identyfikacje oraz ile moze byc warta.pozdrawiam emate
emate Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 a tak wyglada po odbiciu,tylko tak dalo sie zrobic.
emate Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 wielkie dzieki pomsee za pomoc,jak kolesiowi to powiem to napewno sie ucieszy.jak ktos jeszcze wie cos na ten temat to prosze o info.pozdrawiam emate
hakas Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Pozdrawiam! Ta pieczęć raczej jest z XVIw /XVIIw forma wykonania na to wskazuje.Pozdrawiam
emate Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 a moze z jakiego okresu pochodzi?ja szukalem w necie i nic nie znalazlem a z napisow nic nie odczytam nawet nie wiem w jakim jezyku jest napisane
emate Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 wielkie dzieki za pomoc,ale moze ktos bedzie umial rozszyfrowac lub w jakis sposob przetlumaczyc ta lacine? pozdrawiam emate
pomsee Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Wygląda na średniowiecze a napis na pewno łaciński - laik go nie odczyta, na pieczęciach stosowano skróty. Piękny, cenny fant - nie zmarnuj go ma z pewnością wartość naukową.
Question
emate
witam wszystkich,ostatnio znajomy znalazl na polu taka pieczec mam prosbe o identyfikacje oraz ile moze byc warta.pozdrawiam emate
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.