draven85 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 nie bardzo mogę znaleźć tę książkę , może ktoś może wspomóc mapą walk z okresu pierwszej wojny i opisami?:)
8total4 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 draven85: z tego co wiem, to wiekszosc zajadłych walk z Iwś na Jurze w okolicach Krakowa, miesci się na terenie Ojcowskiego Parku Narodowego.ale szukaj, bo napewno są jakieś inne :)pozdrawiam!
draven85 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 no to kłopot:) to może druga wojna cokolwiek aby się przejść na parę godzin z piszczałką a zupełnie nie znam tego terenu:)
Argonauta Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Fajny teren, osobiscie wole Bieszczady, ale na Jure mam zdecydowanie blizej, zagladam sporadycznie, do tej trafilem zlamany bagnet M95 z biciami 56 IR ( wadowicki), czekany, pochwy, troche drobnicy typu stelaze z plecakow, zapalniki i inne dziadostwa, a znajomy trafil w okopie na niebrzydkiego manlichera 88, ale po przejeciach ( skrzywiona lufa), trafiena to generalnie poludniowa i srodkowa Jura.Trzeba sie sporo nachodzic, ale stany zachowania potrafia to zrekompensowac.
owiewka Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 WitamDraven konkretów nie oczekuj, zanim znalazłem dobre miejsce to chodziłem i chodziłem po pustych okopach. Nachodzić się trzeba jak napisał Argonauta. Stany zachowania w porównaniu do Bieszczad są o wiele lepsze, sądząc po tym co sam znalazłem.pozdrawiam
owiewka Napisano 3 Październik 2007 Autor Napisano 3 Październik 2007 WitamDraven konkretów nie oczekuj, zanim znalazłem dobre miejsce to chodziłem i chodziłem po pustych okopach. Nachodzić się trzeba jak napisał Argonauta. Stany zachowania w porównaniu do Bieszczad są o wiele lepsze, sądząc po tym co sam znalazłem.pozdrawiam
draven85 Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 na konkrety nie liczyłem ale mapka z walkami chyba nim nie jest ;) pójdę na ślepo zobaczymy jak to wyjdzie ;) pozdrawiam
8total4 Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 draven85, napisz na gg 3762901 to Ci dam namiar na możliwą miejscówke. Ale bedziesz musial troche przejechac od krakowa (okolo 20km)pozdrawiam!
owiewka Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Kolejny wypad, miejsce to samo. Ktoś zgubił ładownicę i kubeczek. Zestaw z jednego dołka, do domu wróciły tylko zaczepy z kawałkami skóry, kubek i tekturka. Szkoda że nie było że nie było pasa....
owiewka Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 A to wszystko z wczoraj, w sumie około 3,5 godziny chodzenie w kółko. Rezultaty: stelaż i przegródki tornistra amunicyjnego, kubek, trzonek i stopka od mosina, części zapalnika, jakiś ołów większego kalibru, kilka łusek i to co z ładownicy przetrwało czyli prawie nic
owiewka Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Tekturka przeleżała w ziemi 93 lata
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.