draven85 Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 nie bardzo mogę znaleźć tę książkę , może ktoś może wspomóc mapą walk z okresu pierwszej wojny i opisami?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 draven85: z tego co wiem, to wiekszosc zajadłych walk z Iwś na Jurze w okolicach Krakowa, miesci się na terenie Ojcowskiego Parku Narodowego.ale szukaj, bo napewno są jakieś inne :)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 ucięło *miejsc* :o)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 no to kłopot:) to może druga wojna cokolwiek aby się przejść na parę godzin z piszczałką a zupełnie nie znam tego terenu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Fajny teren, osobiscie wole Bieszczady, ale na Jure mam zdecydowanie blizej, zagladam sporadycznie, do tej trafilem zlamany bagnet M95 z biciami 56 IR ( wadowicki), czekany, pochwy, troche drobnicy typu stelaze z plecakow, zapalniki i inne dziadostwa, a znajomy trafil w okopie na niebrzydkiego manlichera 88, ale po przejeciach ( skrzywiona lufa), trafiena to generalnie poludniowa i srodkowa Jura.Trzeba sie sporo nachodzic, ale stany zachowania potrafia to zrekompensowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiewka Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 WitamDraven konkretów nie oczekuj, zanim znalazłem dobre miejsce to chodziłem i chodziłem po pustych okopach. Nachodzić się trzeba jak napisał Argonauta. Stany zachowania w porównaniu do Bieszczad są o wiele lepsze, sądząc po tym co sam znalazłem.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiewka Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 WitamDraven konkretów nie oczekuj, zanim znalazłem dobre miejsce to chodziłem i chodziłem po pustych okopach. Nachodzić się trzeba jak napisał Argonauta. Stany zachowania w porównaniu do Bieszczad są o wiele lepsze, sądząc po tym co sam znalazłem.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 na konkrety nie liczyłem ale mapka z walkami chyba nim nie jest ;) pójdę na ślepo zobaczymy jak to wyjdzie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 draven85, napisz na gg 3762901 to Ci dam namiar na możliwą miejscówke. Ale bedziesz musial troche przejechac od krakowa (okolo 20km)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiani Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 Gratuluję znalezisk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiewka Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Kolejny wypad, miejsce to samo. Ktoś zgubił ładownicę i kubeczek. Zestaw z jednego dołka, do domu wróciły tylko zaczepy z kawałkami skóry, kubek i tekturka. Szkoda że nie było że nie było pasa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiewka Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 A to wszystko z wczoraj, w sumie około 3,5 godziny chodzenie w kółko. Rezultaty: stelaż i przegródki tornistra amunicyjnego, kubek, trzonek i stopka od mosina, części zapalnika, jakiś ołów większego kalibru, kilka łusek i to co z ładownicy przetrwało czyli prawie nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiewka Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Tekturka przeleżała w ziemi 93 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.