Monsun Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Napisano 19 Grudzień 2003 Witam,ponieważ dziś ruch na forum jest bardzo słabiutki (praca, szkoła itp.)postanowiłem zamieścić link do bardzo ciekawych zdjęć z Münster Panzermuzeum ( Niemcy). Szkoda tylko, że nasze muzea nie potrafią tak dbać o swoje ekspozycje. A oto link:http://www.militaria-fundforum.de/thread.php?threadid=1034&sid=d8b8f355943d928601bb43efbfec01c8Miłego o oglądaniaPozdrawiam Toruniaków, do zobaczenia jutro.Marcin
Marek Jaszczołt Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Nie musiałeś tak daleko szukać zdjęc z Munster, to masz jeszcze inne ale już nienajnowsze:http://www.modelarstwo.org.pl/pojazdy/dokumentacja/galerie/munster/index.htmlHTHMarek
Frozzer Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 i pomyslec ze moja dziewczyna byla w tym muzeum, i se zrobila tylko 2 zdjecia, i to przy jakims glupim rozowym cadillac'u w pawilonie obok:)
jotes Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 A propos muzeum w Munster, które jest przy szkole niemieckich pancerniaków. Szkoda, że muzeum w Poznaniu nie ma jakiejś ciekawej strony (a może się mylę?), bo ta ekspozycja jest mało znana, a zasługuje na więcej uwagi...Pzdr,jotes
pomsee Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Monsun to chyba nie jest kwestia, ze nasze muzea nie potrafia dbac o swoje eksponaty tylko tego, ze naszym wiecznie brak kasy...
vonadamski Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Witam!!!Zgadzam sie z pomsee!Z powazaniem vonadamski
vonadamski Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Witam!!!A jesli chodzi o muzeum Poznanskie to jeszcze bedac kadetem oprowadzalem tam wycieczki :) bylem takim nieetatowym kustoszem". Juz wtedy byl pomysl zeby kilka z tych zabawek wyremontowac ... ale jakos wszystko spelzlo na niczym :( Oczywiscie mowie o muzeum broni pancernej przy bylej WSO na Wojska Polskiego.Dla mnie najciekawszym eksponatem bylo T-70. Podobal mi sie ten maluch" :)Z powazaniem vonadamski
vonadamski Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 a oto moje zdjatko przed muzeum na BTR`ku :)... a wlasnie jak sie nazyka kpt. ktory sie zajmuje tym muzeum??? Zapomnialem :((( Jesli ktos go zna osobiscie to przesylam pozdrowienia :) Pewno mnie pamieta ... choc ... :)))Z powazaniem vonadamski
Szefo Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Całkiem ładne muzeum, może jak w jak na te co w życiu u nas i za granicą zwiedzałem.Może nasze też kiedyś tak będą wyglądać, na razie można tylko niestety pomarzyć....
pomsee Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Ten T70, o ktorym pisze vonadamski zostal zdjety z postumentu, na ktorym sluzyl jako pomnik gdzies w Bieszczadach, juz nie pamietam w jakiej miejscowosci.
pomsee Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 A swoja droga to czy ktos wie w jakim stanie jest ten T70? Skorupa czy ma cos w srodku?
pomsee Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 A swoja droga to czy ktos wie w jakim stanie jest ten T70? Skorupa czy ma cos w srodku?
vonadamski Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Witam!!!Sciagniety z okolic Baligrodu. Zamiast T-70 Poznan dal T-34 :) Ma przestrzeline z tylu kadluba. Silnik o ile pamietam chyba byl.Tak myslalem ze Ogrodniczuk ale mialem watpliwosci bo teraz mam znajomego o tym nazwisku :))Z powazaniem vonadamski
miq Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 WitamNa tej niemieckiej stronce na przedostatnim zdjeciu widac polskie hełmy w lewym gornym rogu.Obok Panzerjäger Panther.Pozdro miq :)))
kbpk Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Ja generalnie lubię zachwycać się rzeczami które mam na własnosć.
MTC Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Witam - odnośnie muzeum w Munster -zamieszczamy parę fotek:)-mieliśmy okazje przejeżdzać przez Munster, więc porobiliśmy zdjęcia - w zasadzie wszystkiemu co tam sie znajduje -miłego oglądania.Podajemy link żeby nie zaśmiecać forum www.pmmunster.prv.plPozdrawiamy MTC
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.