KaktuS Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 Witam. Jak w temacie - pytanie od jakiego pojazdu - osobiście obstawiam autobus.
KaktuS Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 Sprawny - napęd działa prądy chodzą po podłączeniu, ciśnienia nie sprawdziłem z braku możliwości.
KaktuS Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 Jak widać prawie kompletny. Pochodzenie - złom !!!!!
KaktuS Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 Czyli dobrze kombinowałem autobus,a nie osobówka, właśnie skala do 60 km/h nie pasowała mi do 508. Sprzedaży raczej nie biorę pod uwagę, szybciej zamianę, ale poznałbym też przy okazji wartość rynkową.
elektrit1 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Też mało prawdopodobne że ciężarówka, za mały zakres amperomierza.Ciężarówka, jako posiadająca akumulator o większej pojemności musiała mieć odpowiednio mocniejszą prądnicę, to 20 A jakoś mało jest....
pająk Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 A czy to nie Polski Fiat 508? Widziałem gdzieś rysunek deski rozdzielczej z takim prędkościomierzem i wydaje mi się że to był 508. Być może takie same stosowano w ciężarówkach, nie mam dokladnego rysunku (to co mam wrzucę wieczorem dla porównania). Jeśli byłby do sprzedania to jestem zainteresowany, napiszę Ci na priv.
pająk Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Myślę, że jeśli ciężarówka to nie Polski Fiat 621 (obok rysunek z oryginalnej instrukcji). Chyba, że coś półgąsienicowego na jego podwoziu, o ile wstawiano tam inne liczniki niż do ciężarówek (no i inne deski rozdzielcze, nie wiem czy to ma sens bo w ciężarówce jest zupełnie kształt licznika). Ale to tylko moja czysta spekulacja, nie znam tych spraw. Może by coś pomogli ludzie bardziej siedzący w temacie. Co do wartości rynkowej nie potrafię się wypowiedzieć, myślę że bardzo znacznie zależy od tego, czy ktoś rekonstruuje (lub ma taki zamiar w przyszłości) pojazd wyposażony w taki licznik.Z rysunków desek rozdzielczych, które mam, można odrzucić Ursusa A, Polskiego Saurera i CWS. Liucznik robiony na zamówienie PZInż., więc do jednego z pojazdów tej wytwórni. Tylko którego?
PATRON Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 KaktuS - bardzo proszę o kontakt - granada@pompy.plpzdr PATRON
pająk Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Jednak nie 508, a ciężarówka (patrz prędkość max). Rysunek z książki J. Tarczyńskiego i T. Szczerbickiego Samochody Polski Fiat 508 i 518".
Pytanie
KaktuS
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.