Domino(*) Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Witam,Razem z kolegami chcielbyśmy utworzyć grupę rekonstruującą obsługę baterii przeciwlotniczej Luftwaffe (okres 43-45 rok).Jednak jestem kompletnym laikiem w tych sprawach.Jakie wyposażenie, na poczatek oczywiście, musiałbym skompletować i ewentualnie gdzie mógłbym takie rzeczy dostać?Proszę o fachową pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Witam!Prawdę mówiąc porywacie się na bardzo ambitne przedsięwzięcie, w związku z tym gorąco życzę Wam powodzenia w jego realizacji!Dlatego mam do Was od razu pytanie – czy jako obsługa będziecie mieli co obsadzać?A po za tym z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie podjęliście jeszcze dogłębnych studiów literaturowych tematu. Proponuję najpierw poszperać i poszukać dobrych zdjęć dokumentalnych – wtedy będziecie wiedzieli czego szukać. Zwłaszcza, że temat jest tak obszerny, że w jednym poście nie ma szansy zawrzeć nawet drobnej części informacji na ten temat. Bo w ten sposób zadane przez Ciebie pytanie obejmuje zagadnienia począwszy od chlebaka, a skończywszy na modelu dalmierza artyleryjskiego jaki powinniście mieć na wyposażeniu.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 brawo Hindus, celny kubełek zimnej wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Skąd jesteście? Grupa LW już działa jakby co ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Właśnie – możecie zacząć od kontaktu z grupą Stadlera - oni mają duże doświadczenie w zakresie odtwarzania jednostek polowych Luftwaffe!PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Bocian usuń post,konkretnych wypowiedzi i tak po tym forum sie nie spodziewałem :) Pozdrawiam o wielkich" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Kolejny mądrala sie znalazł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 ...zeby mu wszystko na złotej tacy i jeszcze do łózka przynieść. Pan Hrabia. A poszukać w necie samemu nie łaska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 No wlaśnie i tego chciałem uniknąć, zaraz poleci pyskówka i bicie piany, dobrze temat skończony - nie było sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Kolego Domino!Być może źle zinterpretowałeś moją wypowiedź – chciałem tylko, żebyś skonkretyzował swoje oczekiwania – bo do wiernego odtworzenia wybranego przez Was pododdziału konieczne jest wybranie:- właściwego umundurowania,- odpowiedniego oporządzenia,- wyposażenia specjalistycznego (najtrudniejsze przedsięwzięcie), w zależności od tego jakiego rodzaju działa plot mielibyście być obsadą. Dlatego proponuję rozbić zagadnienie na te trzy grupy i skoncentrować się na nich po kolei?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Odezwe się na Priv Hindus, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Odpisałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam39-45 Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Domino, z jakiego rejonu Polski jesteście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Szczecin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Witam.Domino - jako, że też się jakiś czas szykujemy do podjęcia tematu rekonstrukcji dywizji polowej LW, to mogę Ci co nieco podpowiedzieć (gdzie można zdobyć dobre kopie mundurów, czapek, kurtek itp. itd.). Napisz do mnie na maila, to unikniemy zbędnych komentarzy na forum...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Flak bateria to ciekawy temat- nie wnikając w szczegóły umundurowania - Robicie jakąś replikę działa/działka ???Flak 88, 37 mm, czy 20 mm ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 A ja mam informację, widziałem zdjęcia, że trzech kielczan wykopało niedaleko Kielc flaka, w bardzo dobrym stanie, nadającego się do rekonstrukcji, z elementami farby piaskowej.Z tego, co mi miwili owi panowie, to nie wiedzą za bardzo co z tym zrobić. Chętnie by sprzedali.jakby ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt mailowy, postaram się przesłać foty i kontakt telefoniczny z jednym ze znalazców.skibstein@autograf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Coś mi się zdaje że wiem kto to był... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Info przekażę w środę.Nadmieniam, iż tenże sprzęt nie jest bronią, a tylko mater4iałem do rekonstrukcji takowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Zdjęcia i kontakt już zainteresowanym przesłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.