farby Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Czy ktos robi repliki oficerek dla kawalerii, poszukuje te noszone przez ulanow i podoficerow. o ile sie nie myle wz.31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Jest szewc w Łodzi na ulicy Kasprzaka, robi wz.31 od wielu lat - mam zdobyć dokładniejsze namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Niejaki pan Wiesław Barski z Radomska robi świetne buty juchtowe wz31 (mam takie już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony)Telefon do niego to bodajże 602 256 036Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Jako ze zima daje duuuuużo wolnego czasu kolega postanowił się pobawić w szewca" na etacie w 1psk.Oto efekt jego pracy - buty juchtowe wz. 31 dla naszej grupy.Na razie tylko zdjęcia-proszę o opinie co można poprawić/zmienić. Generalnie były robione wg. warunków technicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Rozmiar zdjeć nie oddaje tego jak naprawdę wyglądają ale wg. mnie - efekt jest co najmniej dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Kolejna fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Obcas i pieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Może się wydawać trochę niski w podbiciu ale wg. mnie to efekt tego ze skóra jest całkiem miękka i osiada". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Cholewa od przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Szpilkowanie podeszwy. Nie wiem jak to się robi ale jest odpowiednio miękka i elastyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Ostatnie. Oczywiście piękny efekt kolorystyczny pojawi się dopiero po impregnacji i wielokrotnym pastowaniu. Ale jak na wykonanie oparte na wieloletniej praktyce na zwykłych butach oraz warunkach technicznych uważam za dobre.makul1psk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Na razie tylko zdjęcia-proszę o opinie co można poprawić/zmienić. Generalnie były robione wg. warunków technicznych."Może warto się przypatrzeć jeszcze raz na kaształt obcasów.Na zdjęciu obcas rozszerza się silnie na zewnatrz jak w tardycyjnych oficerkach"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Teraz już całość poszła wg. warunków technicznych. Jeszcze tylko podkówka na obcasie i... można szarżować :)Ten jest z nowej serii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Są odpowiednio szerokie w cholewie żeby nie cisnęły nogawki do nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 podeszwa odpowiednio wyprofilowana - i co najważniejsze - elastyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Czy teraz mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 niewiele trzeba poprawić,ale warto-zapiętek powinien być bardziej wypukły, bo to nie oficerki-brakuje mi klina ze skóry pomiędzy obcasem, a przyszwą-kołki 4mm od krawędzi, druga linia 9mm-obcas wygląda na dostosowany do podkuwek KRWP,a te są za duże, ostatnio na allegro widzialem niedrogie i dobre podkówki-smołę szewską do zabezpieczenia krawędzi podeszwy i nici oraz czernidlo do skór dostaniecie w Orionie w Poznaniu, wysyłają pocztą www.orion1926.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelec40pp Napisano 26 Kwiecień 2010 Share Napisano 26 Kwiecień 2010 WitamReplika butów na zdjęciu bardziej przypomina buty oficerskie lub saperki powojenne niż buty szeregowego kawalerii. Buty wz 31 dla kawalerii są całkowicie inaczej zrobione, cholewa, obcas, przody jak i zapięte inaczej wyglądają są innego kształtu, szycie jest całkiem inne. Noski w butach powinny być szpiczaste patrząc z boku buta a nie pół okrągłe. Zapięte jest profilowany i nie ma ostrych kantów, ma specyficzny kształt, podeszwa jest profilowana nie płaska, obcas ma specyficzny kształt boków schodzących się lekko pod kątem od buta do podkówki, ścianki nie są jego proste.Jeśli kolega jest z warszawy zapraszam do obejrzenia oryginalnych butów dla kawalerii wz 31 dla szeregowego.Jak dam rady to rozrysuje detale jak co powinno wyglądać przy butach i wzucę tu na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Kolego kowalinho podałeś chyba jakiś zły numer do tego Pana co robi te buty bo odbiera jakaś pani i mówi że to pomyłka. Mógł byś podac dobry numer jeśli masz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LSW Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 mam buty juchtowe ponad rok. Nic tak nie smierdzi (w siodlarni) jak moje buty. 3 razy smarowałem pokostem, czernidłem i pastuję. A smród z nich jak jasna chol.... Wietrzę je regularnie na koniu, nie pomaga. W domu nie mogę trzymac, wsiądę do samochodu to smród taki, że okna otwieraj. Onuce zmieniam codziennie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.