Sztukmistrz Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 Czy w sytuacji nowych wyborów, można byłoby porozmawiać z kandydatami na posłow w sprawie znormalizowania zasad funkcjonowania naszego hobby ? Myślę o kandydatach z PO i PiS,którzy do sejmu raczej na pewno trafią ? Skoro w badaniach archeo i tak odrzuca się warstwę wierzchnią która zawiera rzeczy zmieszane ze sobą a dla badań nieprzydatne,to po co taka fikcja ?
acer Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Po co z nimi rozmawiać - i tak obiecają nawet złote góry, żeby tylko dostać się na posła, mieć wpływy i kosić 30,000 PLN miesięcznie. Z daleka od polityki, nie warto.
mauser29 Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 oczywiście że mozna, nikt Ci nie bronia z tym Pis-em to pojechałeś!!hahahaaaa państwo policyjne nam grozi, prześladowania itd a Ty z nimi o militariach....
Sztukmistrz Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 No przecież ktoś musi rozumieć że skoro zabronione jest wszystko to znaczy że to nie jest zbyt mądre...
Saper93 Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Witam!Moim zdaniem (nie jestem pełnoletni), to jest dobry pomysł!Tylko lepiej gadać z PO, bo PiS, znany z lustracjii i Likwidowaniu korupcji" jeszcze się do nas doczepi i bardziej zaostrzy prawo! POzdrawiam!
hOOpOe Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 prześladowania, państwo policyjne, hahahahahahahahahahahaha
Sztukmistrz Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 Nie chodzi o złośliwości względem jakiejś partii,chodzi o to by można było normalnie wyjść na pole a póżniej pokazać tu co wyszło,bez tego widziałem takie u kolegi i co to jest"
martian. Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Tak na marginesie to wg prawa lepiej co by w ziemi zgniło niż ktoś ma się wzbogacić o to 50 groszy jeśli wykopał jakąś monetkę, po prostu pies ogrodnika sam nie zje i komuś nie da.A drugie na marginesie to jedźcie do niemiecko- języcznych państw to zobaczycie prawdziwe państwo policyjne.PozdrawiamPs. Boratynki z przed 25 lat a dzisiejsze to niebo a ziemia (stan zachowania). Kwaśne deszcze czy co?....
pokemon Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Tow. Stalin. Dalczego mamy rozstrzelać te tysiące ludzi? Przecież mogą tam być niewinni?- Lepiej rozstrzelać tysiące niewinnych, niż puścic wolno choćby jednego wroga Naroda Tow. Beria!:)PS. To nic że większość kopie boratynki i inne popularesy, ale wizja, że ktoś trafi cos ciekawego i nie odda jest na tyle duża, że przyćmiewa wszystko wokoło :(
Sztukmistrz Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 Kurcze..gdzie ja o tym czytałem..że w Anglii jest tak dużo zgłoszeń znalezienia zabytków ! A więc jest to tak jak w Afryce z butami,jedni uważają że zbędne,drudzy że wspaniały rynek zbytu bo nikt nie ma! W sytuacji gdy przepis zabrania bezdurno wszystkiego,nie dość że szkodzi to nie jest przestrzegany.
majros Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Prawo dotyczące poszukiwań przez amatorów hobbystów prawdopodobnie przez następne kilkanaście lat się nie zmieni. Jak wiecie nikt nie lubi zmian, bo zmiana oznacza nie wiadomą . Załóżmy że pracujemy na ciepłej posadzie od kilkunastu lat, nasza praca jest nudna, nic się w niej nie dzieje, wolną mijają lata, wypłata zawsze na czas, co roku urlop w lipcu, sielanka. Aż tu nagle czytamy w gazetach że jacyś amatorzy próbują odebrać nam część naszej pracy. Zaczynamy się denerwować bo gdyby im na to pozwolić to być może ja już tak mocno nie będę potrzebny. I tu pojawiają się wszystkie nie wiadome, wiec lepiej zostać przy starym systemie. Systemie który jest niewydolny ale bezpieczny. Nie będę precyzował o jakiej sielankowej pracy pisałem niech każdy sam sobie odpowie.Pozdrawiam.
dect Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 @ SztukmistrzAkurat zmiana ekipy u zlobu to nie najlepszy czas na jakiekolwiek rozmowy. Jak ktos wczesniej wspomnial naobiecuja gruszek na wierzbie i zapomna jak sie wybiora".O ile mnie pamiec nie myli to nowela ustawy o zabytkach zostala uchwalona, a ustawa o broni byla pisana w KGP (ale taka, ze o zgrozo - to co mamy teraz to bylaby sielanka).Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.