whatfor Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Zelig; dzięki za zgodę - fotki już są w sieci! Jak ich szukać? Narazie trzeba z menu wejść na stronę Korpsgruppe" i tam kliknąć na Warschauerschild" [oznaczony dwiema strzałkami] - ten link przeniesie do podstrony Fotografie ze źródeł niemieckich". Przy zdjęciach z Żoliborza pojawiły się linki do Twoich zdjęć, które na razie umieściłem na osobnych podstronach, ale mój pomysł jest inny: chcę zrobić mini-animację z przenikaniem się starego zdjęcia [czarno-białego] z nowym, kolorowym [gif]. Potrzebuję jednak tych samych zdjęć w wielkim formacie - żebym mógł się nieco pobawić w dopasowywanie proporcji itd [prześlij je na priva]. Taki dział - porównawczy - byłby super - ale dla dwóch fotek nie zrobię go:) Gdybym miesdzkał w W-wie - juz dawno bym to zrobił! Choćby szlak bojowy Radosława Wczoraj i dziś". Na stronie Akcja Koppe" mam zdjęcia tych samych miejsc z Krakowa - przesłał mi je niejaki Muma". Dzięki takim cichym współpracownikom" strony stale żyją! PS - jak podpisać Twoje fotki?
whatfor Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Zelig-Michalczewski: cieszy mnie, że dzięki opolaninowi, spotykają się dwaj warszawiacy! Jeżeli jakoś się dogadacie, to mam do Was jedną prośbę: żeby efekt był absolutny" - przed zrobieniem nowych fotek tych miejsc - zróbcie sobie [nawet niskiej jakości] wydruk starego zdjęcia z dni Powstania. Potem tak ustawcie obiektyw/zoom - żeby ujęcie 2004 było na maxa zbliżone do tego z 1944! Lepiej zrobić 8 zdjęć za dużo - niż o to jedno za moło:)Efekt końcowy powali wszystkich na kolana - gwarantuję!
zelig Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Podpisz je tak: Od czasu kiedy te zdjęcia zostały opublikowane w sieci, ceny mieszkań na Starym Żoliborzu - i tak już niebotyczne - poszły jeszcze bardziej w górę. Szczególnie dotyczy to ul. Mickiewicza, gdzie agenci nieruchomości pytają: - Życzy pan sobie mieszkanko z widokiem na StuGa, czy na Borgwardzika?" :)No co Ty... Nie podpisuj.(Wyślę Ci to o co prosisz)Michalcz > Okej. Jutro.pozdr.
whatfor Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Zelig - jak mawiamy odkąd jesteśmy główną podporą NATO: ołkiej! Super! Chłopaki, tylko poczekajcie na jakąś pogodę ze słońcem w tle - zeby była [za przeproszeniem] ekspozycja :) TVN zapowiadał śnieg :) Ale wierzę, że fotki będą na 102 - a nawet na 103! czekam...
zelig Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Przeceniasz możliwości mojej kamerki. Jaka ekspozycja? Jaka pogoda? Ale spoko - sam nie wiem do końca jak to się dzieje, ale te zdjęcia zawsze dobrze wychodzą. Nawet w nocy :)Tak, wiem. Cały myk" polega na jak najbardziej zbliżonym do oryginału kadrowaniu. Nie chcę studzić Twojego zapału co do tej animacji, ale (np.) zdjęcie piąte jest o jedną klatkę za daleko" [klatkę schodową - przyp. tłum.] :( Wg. mnie, piorunujący efekt i tak uzyskasz stawiając te zdjęcia obok siebie. Zresztą najlepiej jak pogad. na priv.A w ogóle to kiedyś wdepnąłem na stronę, która polegała na zestawianiu zdjęć z ww2 i współczesnych (niem.?)(ruska?)(niem. - ruska?). Nie podlinkowałem. Może ktoś ją zna?pozdr.
whatfor Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Zelig - to forum przez nas zamieniło się w Gadó-Gadó :) Nie reklamuj japońskich wyrobuf!!! - zrób kilka ujęć [kąty!], ujęcia żabie" itd. No, jak masz taką kamerkę nie musze Ciebie pouczać :-) Przejdźmy na prv - lub GG - znajdziesz mnie bez trudu:)
whatfor Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Michalczewski - oczywiście jestem za! Z moich wypadów do Stolicy wspominam przejście per pedes" mostu Poniatowskiego środkiem jezdni :) Zrobiliśmy to nad ranem w niedzielę - nikt nas nie niepokoił... Trzeba tylko uważać na tramwaje:) W niedzielę - wiadomo - jest najmniejszy ruch. Wtedy można zrobić dobre fotki jezdni mostu w str. Śródmieścia i Pragi. Porównamy w końcu co zostało z tych lat". Tylko przeczekajce te śniegi... Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.