tedeb2 Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 dzis znalazlem blaszkie z numerem 97 jest ona wielkosci wspulczesnej 5 zl , wyglada jak umerek do szatni... czy ktos moze mi pomuc co to za blaszka , znalazlem ja blisko leja po bombce nie duzej
tedeb2 Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 sorki za slaby mam aparat nic nie bedzie widac. jest miedziana lub mosiezna z dziurka u gury
Daro76 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Postaraj się o aparet i wstaw foto do działu identyfikacji. Pozdro.
mieszko_1vp Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 dziurka u gury "-gur (QSTs)znaczenie: kolorowa (najczęściej czerwona) bawełna używana na Podlasiu do przetykania białego lnianego płótna"-nie wiem o co chodzi...
karpik Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Jak gura nie przyszła do Mahometa to Mahomet kupił słownik:) Żartuję, bo się zdarza.Jak jest sam numer to się nigdy nie dowiesz. Tzw. szatniak.Pozdrawiam.
mieszko_1vp Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 a skąd wiesz że kolega miał na myśli góre",a nie gure"...czy bombki miały swoje numerki do szatni ?
tedeb2 Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 tematem jest blaszka ta na foto (a nie gura)czy (góra)pozdrawiam wszystkich
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.