gumbas Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 Jak mam pomalować niemiecką puszkę od gasmaski.Jaki kolor wybrać.Podobno antracyt albo feldgrau.Ale tego ostatniego nie wiem jaki odcień dokładny numer.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 O ile pamiętam to wymieszać 30 z 31 farby Humbrola i będzie feldgrau.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igok Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 dokładnie jest to 30/31 pół na pół tensam kolor co do hełmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbas Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 Dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbas Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy muszę zastosować jakis podkład pod te farbki są to farby modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Nie musisz za bardzo przesadzać z dokładnością odcienia. Hełmy różnią się od siebie kolorem.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Oczywiście miałem na myśli także maski :)PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Ja dowiedziałem się, że feldgrał dobrze odzorowuje farba z palety RAL numer 6006. Jest to farba którą się otrzymuje po zmieszaniu odpowiednio kolorów. Można ją nabyć w sklepie z farbami do metalów i nie tylko. O tej palecie powinno być wiadomo w każdym sklebie farbiarskim, więc śmiało pytaj. Sam taką nabyłem i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 miało być feldgrau a nie feldgrał oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumbas Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.Mikołaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Humbrol 111 jest odpowiednikiem feldgrau. Jednak jeśli możesz to zastosuj RAL jak Ci radzono - jest w sprayu a to wygoda użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 Tak.. RALa możesz używać w sprayu lub pędzlem. W zależności jak poprosisz w sklepie. Mi gość farbe załadował w spray i fajnie sie maluje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Możesz też użyć zamiennika humbrola tj Pactra A76 tyle że to akrylowa (czyli wodna) ale najlepszy jest humbrol i jego bym Ci polecił najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Zapomniałem dodać że jako podkładu możesz użyć zwykłej podkładówki, możesz też malować bez ale to na własne ryzyko, jako podkładu użyłem raz też hummerite (tak to się chyba pisze) i nie było problemów z kryciem, 2 warstwy i złom jak nowy:)pzdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.