Skocz do zawartości

gasmaska

gumbas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak mam pomalować niemiecką puszkę od gasmaski.Jaki kolor wybrać.Podobno antracyt albo feldgrau.Ale tego ostatniego nie wiem jaki odcień dokładny numer.Proszę o pomoc.
Napisano
Ja dowiedziałem się, że feldgrał dobrze odzorowuje farba z palety RAL numer 6006. Jest to farba którą się otrzymuje po zmieszaniu odpowiednio kolorów. Można ją nabyć w sklepie z farbami do metalów i nie tylko. O tej palecie powinno być wiadomo w każdym sklebie farbiarskim, więc śmiało pytaj. Sam taką nabyłem i jest OK.
Napisano
Humbrol 111 jest odpowiednikiem feldgrau. Jednak jeśli możesz to zastosuj RAL jak Ci radzono - jest w sprayu a to wygoda użycia.
Napisano
Tak.. RALa możesz używać w sprayu lub pędzlem. W zależności jak poprosisz w sklepie. Mi gość farbe załadował w spray i fajnie sie maluje..
  • 2 weeks later...
Napisano
Możesz też użyć zamiennika humbrola tj Pactra A76 tyle że to akrylowa (czyli wodna) ale najlepszy jest humbrol i jego bym Ci polecił najbardziej
Napisano
Zapomniałem dodać że jako podkładu możesz użyć zwykłej podkładówki, możesz też malować bez ale to na własne ryzyko, jako podkładu użyłem raz też hummerite (tak to się chyba pisze) i nie było problemów z kryciem, 2 warstwy i złom jak nowy:)
pzdr
Szefo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie