slapek Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 Czy ktoś może mi powiedzieć od jakiego modelu karabinu mosin jest to przybornik?o ile jest to mosin.Znalazłem go w okopach z pierwszej wojny,aczkolwiek niewykluczone że były tam walki w drugą wojne.Z góry dziękuje za pomoc.
egon10 Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 witamwycior jest napewno z mosina,co do reszty to nie wiem.pozdrawiam
slapek Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 Jeszcze jedno pytanko czy ktoś może wie co to za kremy nie mają żadnych oznaczeń.Znalezione na niemieckich pozycjach z drugiej wojny.
bjar_1 Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Przybornik od kb/kbk Mosin, raczej lata 30-te i później.
slapek Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Napisano 9 Wrzesień 2007 Dzięki wszystkim za info o przyborniku.
szendzielarz z. Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 moskit ten przyborniczek jest twoj ? czy jest na sprzedaz ?
szendzielarz z. Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 przbornik do mosinka ,na 100 % ,pierwszy sowiet , brakuje szczotki.masa takich przbornikow wala sie wzdloz tras ich odwrotu ,postoju ,pozdro tomek
szendzielarz z. Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 do wszystkich modeli mosink kb 1891/30 ,kbk 38 ,kbk 44 , co do tych 1 wojennych to nie jestem pewien ,ale pewnie tez pasuje ,zamek ten sam ,oslona wylotu lufy tez,wiec powinien pasowac .
szendzielarz z. Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 zreszta byl juz taki temat >>>>>>>>>http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=281619#281619
Moskit1 Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Aktualnie jest mój ale jest wystawiony na sprzedasz na allegro mam trochę takich rupieci chłopaki mi przynoszą i szkoda mi tego tak zostawiaci i morze kumosi sie przyda .A To raczej mój konik napędowy nie jest PUZDRO
Pytanie
slapek
Czy ktoś może mi powiedzieć od jakiego modelu karabinu mosin jest to przybornik?o ile jest to
mosin.Znalazłem go w okopach z pierwszej wojny,aczkolwiek niewykluczone że były tam walki
w drugą wojne.Z góry dziękuje za pomoc.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.