links Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Było juz o tym wiem ale..Może znacie jakieś nowe stronki , adresy sklepów gdzie można nabyć repliki broni którą można wykorzystać do rekonstrukcji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz63 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 tez szukam i nic!bez skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Jakiej armii? Chodzi o odlewy, czy ruchome cacka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Chodzi mi o adresy stronek gdzie można zakupic broń do iemieckiej" rekonstrukcji z II w.św..A jeszcze:co sądzicie o Fire Capsach bo jak na razie czytałem same negatywne komentarze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Proponuje najpierw poczytac forum. Dokladnie 7 postow ponizej jest odpowiedni temat....Od tego warto zacząć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Zadnej nowej stronki nie znajdziesz - wszystko zalezy od tego jaki masz budzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_223&products_id=2145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy1944 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 zawsze mozna sprobowac cos samemu 'wyrzeżbić' i to doslownie:)widizalem ostatnio zrobionego ręcznie z drewna (niektore czesci metalowe lub z PCV) DP 28 na takim poziomie ze szczeka mi opadla do podlogi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Szkoda, że oferta z linku podanego przez Kolegę Pyra75 jest już od dawna nieaktualna – replikę Mausera 98k produkcji Tanaki w ciemno wziąłbym za 1690 PLN! :(PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stwp Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Witam . Czyli go już nie produkują, czy cena wzrosła ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Cena znacznie wzrosła :(http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=TW-RG-98K_cat_Other%20RiflesW HK jest on dostępny za 459 USD (czyli po obecnym kursie wychodzi ok. 1220 PLN), ale po doliczeniu kosztów przesyłki lotniczej (a waży on około 4 kg), ubezpieczenia, cła i VAT-u, to cena zdecydowanie przekroczy 1690 PLN :(PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stwp Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Witam . Dzięki za odpowiedż , a czy jest jakiś sklep który sprzedaje tego mausera w Angli? Bo może taniej by wyszło . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 http://www.modelguns-worldwide.com/wwii.htmMozna próbować tutaj, chociaż w tej chwili nie mają żadnych mauserów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Kiedyś marzył mi się od tego dostawy ten MP-40:http://www.modelguns-worldwide.com/MarusMP40.htmale szybko się z niego wyleczyłem :)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gran Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Witam wszystkich!Ja z taką sprawą, wiem że posiadanie broni hukowej kaliber 6mmjest całkiem legalne i nie wymaga pozwolenia, natomiast interesuje mnie taki przypadek gdy: wykonałbym replikę jakiejś broni strzelajacą na longi 6mm z tym że naboje wprowadzane w z magazynka i odpalane pionowo w stosunku do lufy (ogień wychodzi otworem do wyrzucanioa łusek),luha nieprzelotowa.Czy mozna legalnie robic huk z czegoś takiego zrobionego przez siebie na rekonstrukcjach i czy nie trzeba jakowegoś certyfikatu itp..Będe bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje poniewaz nie spotkałem się jeszce na forum z takim przypadkiem a oczywiście nasze prawo jest tak jasne i przejrzyste, że policja nie będzie nic do mnie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Bron alarowa 6mm musi miec homologacje czy jakos tak, no w kazdym razie nie wolno jej tworzyc samemu lub znacząco modyfikowac. Jedyne co mozesz to pistolecik w całosci ew z przyszlifowanym w nieistotnych miejsach korpusem wsadzic w nową obudowe. Mechanizmy jednak nie moga byc w zaden sposob zmienione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 kiedyś widziałem na all, polskiego mausaera w wersji salut chyba 6mm więc może z takiego cacka można legalnie strzelać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stwp Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Niestety kolega eneaktors" ma rację , bo jezeli robisz sobie mausa na 6 mm to podpadniesz pod wytwarzanie broni -straszak musi mieć homologacje bezpieczeństwa.Już miałem takie pomysły zanim mnie jedna osoba nie oświeciła .Jak na razie jest chyba bodaj dostepna tylko jedna sensowana replika pistoletu straszaka na 6 mm firmy Marko która była wytwarzana w naszym kraju i był to Walter PP - czasami moża dostać go na aukcjach w all.... . Pozdr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 zobaczcie ten filmik i pytanie - z czego strzela gosc na drugim planie..... a tak swoja droga tam tez sa muminy obwieszone sznurami i stzrelajace z pistolecików :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=buUNU_nuT9w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 okejos - chyba z tego : http://www.modelguns.co.uk/MarusMP40.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 tak myslałem ale zobacz jaki ogien idzie z komory i to w dzien ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 i drugie to straswznie bogaty jest zobacz jak mu łuski idą w krzaki.. a sam wiesz jak to drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gran Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Wielkie dzięki za odpowiedź.Bardzo pomogłeś i niestety mije plany tez legły w gruzach co do realistycznego rkm Browninga.Natomiast mam jeszce jedno pytanie sa ludzie którzy taka broń przeciez wykonują, tzn rusznikarze itp. W jaki sposób zdobyć taką homologacje bezpieczeństwa? Czy wiąże się to z jak mniemam z ogromnymi kosztami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 http://mundury-historyczne.pl/sklep/index.php?cPath=43&language=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczep Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 http://www.allegro.pl/item259378791_ppsz_wz_41_ppsh.htmljak myślicie do ilu dobije cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.