Skocz do zawartości

17pdr AT gun vs Tygrys/Pantera

OLO_RUT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Od różnego rodzaju latającego robactwa znacznie bardziej interesujący jest dla mnie Łucznik", czyli próba połączenia podwozia czołgu Valentine z 17- funtówką ;-) Powstały Archer" był używany w II Korpusie i chyba najbardziej znane zdjęcia w internecie przedstawiają właśnie polskie działa. Miało szereg wad -chyba jedyne działo samobieżne(?) gdzie kierowca musiał uciekać ze swojego stanowiska, żeby mu zamek armaty głowy nie rozniósł podczas odrzutu-ale myślę, że dzięki własnej trakcji było bardziej mobilne od armaty holowanej.

Mam jednocześnie prośbę do kolegów, gdyby ktoś z Was posiadał materiały do Archera jak i do 17 holowanej z chęcią bym się z nimi zapoznał.

pozdrawiam , Rajkub
Napisano
Witaj, dzięki za zainteresowanie ;-)

Do Archera" poszukuję materiałów ilustrujących wnętrze, a szczególnie sposób zawieszenia działa.
Do kołowej siedemnastki" porządnych rzutów, szczególnie bocznego, bo to co uzyskałem w necie to raczej wariacje na temat" a nie prawidłowe przedstawienie armaty (złe proporcje). Zdjęcia do których dotarłem przedstawiają albo fragment działa, albo widok pod kątem". Materiał zdjęciowy , szczególnie do kołowej wersji, mam zgromadzony dość szczegółowy, myślę że dość dokładnie przeczesałem internet, ale zawsze mogłem przeoczyć jakieś porządne materiały, których nigdy za wiele :-)

pozdrawiam, Rajkub

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie