Skocz do zawartości
  • 0

Scyzoryk

1000WATT

Pytanie

Napisano

Czy ktoś może wie co przedstawia ten grawer podobny do jakiegoś dzwonu,czy może jest to jakaś konkretna budowla?
Brak jakichkolwiek sygnatur ,bić

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem radziecka pamiątka dla turystów, sprzedawana do niedawna na bazarach przez handlarzy ze wschodu, kupiony przez grzybiarza i zgubiony.
Co do dzwonu, to największy i przez to godny uwiecznienia jest dzwon Car Kołokoł stojący przed Muzeum Kremlowskim.

Napisano

Czy ktoś może wie co przedstawia ten grawer podobny do jakiegoś dzwonu,czy może jest to jakaś konkretna budowla?
Brak jakichkolwiek sygnatur ,bić

Napisano
Ta a od kiedy bazarowa lipa za 5 zyla ma wygrawerowaną koronę pruską co i jest wykonana z jednego kawałka pozłacanego mosiądzu (był u złotnika) a i co jeszcze bazarowa lipa robi na 40 centach w leju na pozycjach gdzie były cholernie ciężkie walki w lutym 45 co?Pozatym od razu widać że nie jest to współczesna robota
Napisano
1000WATT,pomijając warunki wydobycia i materiał z którego go wykonano,naprowadż mnie na jak piszesz pruską koronę,bo jakoś nie mogę wypatrzeć(wzrok już nie ten co kiedyś).
Napisano

Według mnie to co zaznaczyłem jest koroną (na żywo widać znacznie lepiej). Panowie koledzy do rzeczy > Interesuje mnie wyłącznie ta budowla na scyzoryku a nie okres w jakim on został wykonany .Wydaje mi się ,że przedstawia on konkretną rzecz .W środku tej budowli jest wyrwa również wygrawerowana ,przypomina jakiś dzwon który na górze ma pruska koronę a jeśli nie pruską to jaką bo napewno to jest korona .

Romo coś takiego jakiś ty krótkowzroczny a co jeśli scyzoryk jest z 44-45r co, mam w domu koszulkę z orłem Piastowskim no ale za czasów Piastów nie dodawali do Godła tishertów :) :) :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie