Skocz do zawartości

Tomaszów Mazowiecki - 7 września 2007

kloki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wielkie dzieki Dla Batalionu Tomaszów za fajną impreze i ciepłe przyjęcie a w szczególności dla Wasego Wodza ,Jacku dziekujemy:):) i do zobaczenia na następnej imprezie ,pozdrawiam

Robert,Lothat-sanitater ,Pionier Bataillon 42

Witam.

Jest mi naprawde przykro że zapomniałem podziękowć za udział w rekonstrukcji GRH ŻELAZNY ORZEŁ",chłopakom z GRH KOZIENICE" i księdzu Donatowi z Paradyża.Jeszcze raz wielkie dzięki dla wszystkich uczestników rekonstrucji,było mi bardzo miło razem z wami w niej uczestniczyć.

pewnie sie wielu obrazi za to co napisze,ale rekonstrukcje w skanseniemaja sie coraz gorzej. Nie powiem strona niemiecka pełny profesjonalizm z bardzo prostego powodu, bo ludzie byli z GRH.Strona polska ludzie z GRH też ok. Niestety wiele psują ludzie z tzw.łapanki którzy historii nawet z książek nie znają.Koleś w polskim mundurze który chodził z łapą w kieszeni i podpierał się karabinem jak laską, a wzięty do niewoli głupio się uśmiechał to załamka na całego.Lekarze wojskowi z długimi włosami, no cóż... i harcerki z naszywkami na rękawach...Waga ksiedza to też chyba nie z 39r.widać dawno nie pościł biedaczek.No i niestety panzer 2 mnie rozczarowało.A wystarczyło pomalować czołg na kolor wehrmachtu i pasował by do każdego okresu wojny, właściciel czołgu przedobrzył z malowaniem.Mimo tych potknięć warto oddać honor Panu Kobalczykowi bez którego nic by się w tym mieście, z tego typu imprez nie odbyło, tylko powienien sie sklonować, bo ciężko mu samemu to wszystko ogarnąć.

Witam Panowie ! Serdecznie pozdrawiam wszystkie Grupy Rekonstrukcji Historycznych biorących udział w inscenizacji ,,WRZESIEŃ 1939 - epizod nadpilicki w Tomaszowie Mazowieckim.Organizator - Skansen Rzeki Pilicy na którego terenie odbyła się rekonstrukcja ww.inscenizacji sprawił super scenerję,i należą się temu Panu najprawdziwsze podziękowania.Załączone zdjęcia są tego dowodem.Osobiście mogę tylko żałować iż mnie tam nie było,no ale nie zwłasnej woli i winy.Nie wszędzie można być.Zdjęcia oddają atmosferę inscenizacji co też potwierdzają opinie załączone w postach,że klimat rekonstrukcyjny był bardzo dobry,a to jest bardzo ważne.

Zaprezęntowany sprzęt - sprawne repliki pojazdów zastosowane w inscenizacji jak i działko osobiście bardzo się prezentują i podobają.Umiejętnie wdrożono scenarjusz z efektami pirotechnicznymi , co dało efekt oryginalności.
Tak Panie KLEMENS FOREL , zgadzam się całkowicie z pańską opinią ,iż GRH ,,BATALION TOMASZÓW ,, to Grupa reprezentująca naprawdę wysokie wartości nie tylko grupowe ale i osobiste.Bo każda wartościowa osobowość pracuje na ocenę grupy,i tu mamy tego bardzo pozytywny przykład.A swoją drogą miałem okzaję współpracować z ww.grupą w inscenizacji KONECKI WRZESIEŃ ,i bardzo ceniłem sobie u nich zdyscyplinowanie jak i znajomość ,,rzemiosła,, inscenizacyjnego.Tak KLOKI to świadczy o Tobie jako kieującego grupą i o Was! Pracowaliście na to,czym zasłużyliście sobie na dobre słowo.Efekt inscenizacji też jest załugą GRH biorących w niej udział,czyli wszyscy pracowaliście na sukces własny i grupowy. Dziękuję za pozdrowienia ,które zostały mi przesłane.W przyszłym roku postaram sie ,,dotrzeć,,do Tomaszowa M. aby wziąść z Wami udział w rekonstrrukcji. Pozdrawiam serdecznie. Z Poważaniem AK - Wilczur

witam
kiler-p
Panowie - wiem, że fajnie jest jechać z wystawioną głową, ale chyba to ma się na bakier z realizmem ;)."
sprawa z osobą wychyloną na wiży Panzer II jest bardzo prosta i nie jest to spowodowane tym że jest fajnie w ten sposób. Po prostu kierowca w czołgu NIE WIDZI KOMPLETNIE NIC jeśli ma zamknięty właz wejściowy więc człowiek na wieży służy mu za oczy i uszy, jak łatwo zauważyć ma on zawsze słuchawki na uszach i jest w stałej łącznośći radiowej z kierowcą . oczywiście można by było zamknąć czołg ,ale ręczę że przy takiej sytuacji kilku kolegów musiało by pojechać do szpitala rozmaślonych przez ślepo " jadący czołg .
Wniosek - na wirzy zawsze ktoś będzie wystawał bo tak musi być i koniec.
nuclear assault - malowanie pozostało jeszcze po reko na Helu i nie było możliwości na jego zmianę w tym terminie głównie ze względu na opóźnienie z dostawą farby, a dodatkowo czołg brał następnego dnia udział w promocji wierdzy szyfrów" gdzie jego malowanie było jak najbardziej poprawne . teraz replika jest przemalowywana na potrzeby Bzury.

pzdr PATRON

Witam.
W imieniu GRH Batalion Tomaszów" pragnę jeszcze raz serdecznie podziękować organizatorowi (dyrektorowi Skansenu Rzeki Pilicy w Tomaszowie Maz. - panu A. Kobalczykowi) oraz grupom, które stawiły się w Tomaszowie, t.j.:
- Żelazny Orzeł
- SGO Narew"
- 51 ppSK
- GRH Kozienice"
- obsługa PAKa z AA7
- obsługa Pzkpfw II
- obsługa polskiej pancerki
Impreza bardzo fajnie wyszła i po komentarzach widzów wiem, że bardzo się podobało. Podziękowania należą się także dla pirotechników, którzy spisali się na medal i zadbali o świetne efekty specjalne. Po inscenizacji wszystkie grupy w miłej atmosferze się integrowały, za co również dziękuję.

Wrzucę kilka zdjęć ze swojego aparatu. Resztę zamieszczę jak tylko dotrze do mnie płyta.

Pozdrawiam i do zobaczenia za rok!

Łukasz Kułakowski
GRH Batalion Tomaszów"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie