grba Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 Wykonane z najlepszego gatunku krzemienia pasiastego; tyle tysiącleci a zęby nadal ostre...
Henningsdorf Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Rewela! Jednym słowem SZOK ! Tyle lat a jeszcze sprawne!
karpik Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Za młodszego bawiłem się krzemykami. Obijasz je zwykłym kamieniem. Odbite kawały są ostre jak diabli. Potrafią być parokrotnie ostrzejsze i cieńsze od laserowo ostrzonego skalpela.Ps. Skóre tnie jak masełko-przekonałem się;)Pozdro.
Lewarek Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Mam podobny, mój posiada dwa gładkie wcięcia na kciuk i palec wskazujący żeby narzędzie leżało lepiej w dłoni. Znalazłem go chyba 3-4 lata temu, tnie prawie jak ostry skalpel
drNO2 Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Niezłe, kiedyś pokazali w telewizji lampkę oliwną, po zaopatrzeniu w knot i oliwę działała - a miała 2000 lat, z drugiej strony co się ma w takich narzędziach zepsuć? :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.