stock84 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Kurtka z takimi patkami swego czasu mi wyszła".Bez wątpienia przedmiot związany z leśnictwem jednak nikt dokładnie nie potrafił mi jej zidentyfikować(Była na ID).pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 tak jak pisałem jest to kurtka z lat 40-60 używana w szkołach leśnych a to stwierdzam po patkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spalice Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Witam.Guzik bardziej zwiazany z myśliwstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spalice Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 I ołowiany jeleń,chyba jakaś nabijka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Przedwojenna odznaka,,zucha'' ,,wilczek '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 http://myvimu.com/exhibit/5346717-stulecie-petersburskiego-instytutu-lesnego?ref=1023poprawione fotki do medalu absolwenckiegoPetersburskiego Instytutu Leśnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 To i ja dorzucę takie maleństwo - całe 2 cm wys... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Oczywiście nie jest to przedmiot,ale jedna z licznych moich starych fotek związana z moim regionem i leśnictwem z II RP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek76 Napisano 3 Czerwiec 2011 Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Witam.Jakiś czas temu,w ruinach poniemieckiej leśniczówki wyszedł taki orzełek.Niestety niewiele wiem na jego temat,poza tym,że jest piękny.Na pewno ma coś wspólnego z myśliwym,gajowym itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Z rosyjskiej sieci:Orzeł na czapkę urzędnika leśnego.W swej formie podobny do oznak carskich urzędników pocztowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Urzędowe [państwowe] wzory dla strażników leśnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 ''Blacha''carskiego strażnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 ''Blacha'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Nadzór lasu w pełnym umundurowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Rosyjski strażnik leśny dóbr prywatnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Herb hrabiowski na czapce strażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Odznaka strażnika z powyższego zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 To była moja piła ale wydaje mi sie że kolega Sosnowisko1 jest obecnie właścicielem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 To jest piła STIHL REB.Gdyby nie moje zamiłowanie do staroci to piła skończyła by na złomowisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Kolego Sosnowisko1 w jakim piła jest obecnie stanie?Trafiła do muzeum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 moj ulubiony przedmiot zwiazany z lesnictwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STYCHU3 Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 posokowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Kontaktowałem się z kolekcjonerami pił z Niemiec i wg. ich prawidłowa nazwa piły to STIHL REB .Ale mniejsza o szczegóły.To nie ja złomowałem piłę tylko uratowałem ją prze niechybnym końcem w piecu hutniczym .Trzymałem ją kilka lat u siebie ale nie da się zbierać wszystkiego więc w końcu ją sprzedałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfkl Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 ciekawa stara pieczec z eBay: #aukcji 400187648915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.