Skocz do zawartości

Poszukiwania czesci po rozbitym messerschmitt-ie 110

_MANIAC_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Mam wiadomość dla osób chętnych poszukiwania części po rozbitym messerschmitt-ie 110 który rozbil sie wokolicach Piły (woj. wielkopolskie) Zdarzenie miało miejsce na przełomie sierpnia i września 44 roku i tak sie sklada ze znam miejsce katastrofy - miejsce w 100% pewne!!
Samego samolotu już nie ma gdyż wycofujące się wojsko niemieckie zabrało go ze sobą ale jestem pewien ze ziemia nadal kryje w sobie wiele czesci, naboi itd po tamtym wydarzeniu. Sam nie zajmuje sie poszukiwaniem i dlatego pisze na Waszym forum. Zainteresowanych prosze o kontakt telefoniczny wtedy jestem gotów pokazac owo miejsce dokladnie.
Mój numer to 664-68-75-04

Pozdrawiam
Adam
Napisano
nie rozumiem Twojej wypowiedzi kolego
chodzi o niezbieranie naboi czy uwazasz ze nie bedzie tam naboi?
bo owy samolot spadajac na ziemie, z tego co powiedzial mi moj dziadek (a to wlasnie on byl swiadkiem tego zdarzenia) gubil je wlasnie
pozdrawiam
Napisano
Witam.I po co mieliby zabierać wrak - ze sobą- .Myślę że uciekając w styczniu- lutym spod Piły mieli większe zmartwienia niż wrak samolotu.pozdro
Napisano
Darek419 napisał
I po co mieliby zabierać wrak - ze sobą- .Myślę że uciekając w styczniu- lutym spod Piły mieli większe zmartwienia niż wrak samolotu."

Dareczku największym zmartwieniem niemieckiego przemysłu pod koniec wojny był permanentny brak surowców. Podstawowym źródłem aluminium pod koniec wojny był złom ze swoich i alianckich samolotów. Dlatego też do końca wojny o ile to było możliwe zbierano wraki samolotów. Poza tym istniały specjalne jednostki które odzyskiwały z wraków sprawne agregaty a nawet elementy konstrukcji nośnej.

pzdrwm
bombel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie