sp7mfu Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 Pocisk znaleziony w Bieszczadach na stoku Rozsypańca. Srednica ok 10 cm, ale nie miałem miarki więc dla porównania czubek trapera. Austriacki, ruski bo miejsce sugeruje I wś?
MK Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Jeśli o austriackie kalibry chodzi, to nie 80 mm a 8 cm, taka mała różnica, tak sobie przyjęli. W Bieszczadach spotkasz je na każdym kroku, a ładowano je do armat 8 cm Feldkanone M5.Pozdrawiam
sp7mfu Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 Pocisk znaleziony w Bieszczadach na stoku Rozsypańca. Srednica ok 10 cm, ale nie miałem miarki więc dla porównania czubek trapera. Austriacki, ruski bo miejsce sugeruje I wś?
mietek Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Wrzuc w wyszukiwarke na forum szrapnel" jest troche informacji na temat takowych.
Pytanie
sp7mfu
Pocisk znaleziony w Bieszczadach na stoku Rozsypańca. Srednica ok 10 cm, ale nie miałem miarki więc dla porównania czubek trapera. Austriacki, ruski bo miejsce sugeruje I wś?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.