Filutek Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 Nie wiem czy temat się przewijał, ale po ostatniej inscenizacji, gdzie lało jak cholera, chciałbym zastanowic się nad nabyciem pałatki chroniącej przed deszczem. Szczerze mówię, że nie wiem jak wyglądał oryginał, ale pewnie coś było. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwesti lub wie jaki byłby najlepszy zamiennik ? ? ?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudzin Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 W którymś z dodatków do Nowego Przeglądu Kawaleryjskiego" były warunki techniczne tych pałatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Z tym, że nazywało się to płachta namiotowa. PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelec40pp Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Na przełomie lat 1958 - 62 były dosłownie produkowane dla wojska pałątki ( płachty namiotowe )takie same jak wz 31 miały tylko kilka detali drobnych różniące obie i nie miały poza tym okucia na bagnet a tak dosłownie były w kroju i kształcie identyczne, sam mam taką do rekonstrukcji i koledzy z mojej grupy, znam tylko taki zamiennik albo uszycie od podstaw wedle dokumentacji.Paweł GRH Pionierzy 40 PP DL" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosniak Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 mozesz zapodac fotki tej pałatki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelec40pp Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Będę ją miał na rekonstrukcji na Iłży tam zrobię jej zdjęcia i wystawie na forum, ale to dopiero w poniedziałek lub wtorek za tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.