Skocz do zawartości

Wydobycie wraku ME262 - dokumentacja

kot05

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Na koniec przyjechal kśiądz z wioski, odpowiedzial ostatnie modlitwy dla zginionego pilota.
Z lewej kolezanka pilota

Napisano
Po takim crashlanding" ustrzelonego samolotu, prawie nic nie pozostaje z ludzi....

Ciekawe czemu nie podjął prób ratowania się ze spadochronem - zginął od razu w kabinie ? Utrata przytomności ? już w powietrzu jakaś eksplozja była ?
Napisano

trumna z pozostalosciami pilota i przed nia swieczka.

Nasz cel zostal osiagniety: Uffz Wolfgang Severin dostanie godne miejsce na cmentarzu w Blankenburg'u w grobie rodzinnym. Czlonki jego rodziny zostaly powiadomieni i beda mieli miejsce upomietajace Wolfgang'a Severin'a.

Napisano

@acer:
nie istnieja dokladne informacje o tym locie, prawdopodobnie lecial z Lt. Hofmann'em, on tylko obserwowal ze Severin mial walke powietrzna z ameryk. mysliwcami.
Jedni mówia ze próbowal wyskoczyc spadachronem, ale ten sie nie otworzyl (ta wersja raczej niemozliwa), drudzy ze samolot z pilotem wbil sie prawie pionowo w ziemie...
Mysle ze Severin zostal trafiony w kabinie i byl ranny lub juz martwy w czasie jak uderzyl w ziemie.
Mówiono tez, ze w czasie wojnie wywieziono silnik(i) samolotu, które lezaly na wierzchu, moze to odpowiada tez pytanie, dlaczego znalaziono tylko jeden silnik.

Zapraszam tez tutaj:

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=338556#340839

http://www.flugzeugabstuerze-saarland.de

pozdrawiam

Napisano
@jaca2003:
no racja, myslalem ze na cmentarzu jest bardziej godne" niz gdzies na polu, o to mi chodzilo

@traper6:
duzo nerwów, sily i wytrwalosci...
a finansowo to niewiem, bo te sprawy ja nie organizowalem. Moge tylko powiedziec, ze to raczej nie groszowe sprawy.
Slyszalem ze taka akcja moze nawet kosztowac do 5000 euro (!)
Napisano
zabrzmi to cynicznie, ale to chyba duza frajda widziec szczatki hitlerowca, zabitego reka naszego rodaka-pilota zza oceanu. Dobrze, ze tak duzo z tych niemieckich pilotow udalo sie poslac do diabla...

PS. Mnie rowniez nieco zrazil zbyt doniosly ton autora tego tematu.
Napisano
Ja bym tam wolał na codzień nie oglądać żadnych szczątków.

Nieważne, czyja ręka kogo wpakowała do gleby - w niej wszyscy równi...
  • 5 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie