Skocz do zawartości

Targi staroci w niemczech

FalkenBurg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jutro już jadę do Niemiec na dwa tygodnie ,rodzinka mówi że w Norynbergi są jakieś targi staroci czy warto odwiedzić je będe miał 100 euro czy coś tam za to upoluje ,jak szukać na takich targach jutro jadę wiec proszę o rady ???
Napisano
Cze Falken B. jak Norynbergia to Nürnberg to tu masz plan Pchlich targów:

http://www.meinestadt.de/nuernberg/veranstaltungen/messen-maerkte/flohmarkt-troedelmarkt

Pomyslnych lowów
  • 2 weeks later...
Napisano

w końcu powróciłem a oto co kupiłem za niecałe 10 ojro ;] więcej tego nie było kupowałem to od zwykłych dziadków co mieli przeróżne klamoty najczęściej wyciągałem je z pudełek z guzikami lub z takich gdzie były odznaki breloczki figurki z kinder niespodzianek itp.Na całym flommarku było 2 kolesi co miało masę klamerek medali itp ale w większości to były takie marne kopie że nawet ja sie nie nabrałem ,albo nabieram bardzo powoli doświadczenie

POPROSZĘ OD RAZU O IDENTYFIKACJIĘ FANTÓW SZCZEGÓLNIE ZALEŻY MI NA TY BĄCZKU CZY ON JEST KOMUNISTYCZNY ???

Napisano
Co do tego baczka to ja niwim.Ale ta szpanga jest zajefajna.Jak sie nie myle to oznacza EK1,EK2 i za rany srebna.

Gratuluje za dyche to sie oplacalo,jak bys tej szpangi nie potrzebowal.... ;)
Napisano
Jak sie nie myle to oznacza EK1,EK2 i za rany srebna.

Zapomnialem dodac, ze to szpanga noszona po wojnie przez bylych zolnierzy Niemieckich sluzacych w powojennej Bundeswehrze.
Napisano
a ta spanga z mieczami to jest od Krzyza zaslugi za wojne 1914/18, po ichniemu Das Ehrenkreuz des Weltkrieges 1914/18" te miecze sa tysz od tego,co do tej drugiej beretki to niwim.
  • 3 years later...
Napisano
witam dzis bylem na flochmarku i gosciu mial bagnety po 15euro min.bagnet mauser bez pochwy stan dobry ,lisciak z pochwa ale glownia dosc zjechana a rekojesc dobra czy brac na drugi raz takie za taką kase bo sie długo zastanawialem i nic niekupiłem
Napisano
Ad fotka:

Szeregowy raczej (choć nie widać ramienia) ciekawostka że pisze iż zaginął w Rosji w czerwcu 1944 czyli podczas Bagrationa. Ale ogólnie bez szału chociaż dyszkę można dać w przeliczeniu + że ramka jest :)
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie