FalkenBurg Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 Jutro już jadę do Niemiec na dwa tygodnie ,rodzinka mówi że w Norynbergi są jakieś targi staroci czy warto odwiedzić je będe miał 100 euro czy coś tam za to upoluje ,jak szukać na takich targach jutro jadę wiec proszę o rady ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Jak na 2 tygodnie to na lody 100 ojro może Ci wystarczy ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 100 euro ufundowali mi rodzice na pamiątki a jedzenie zakfaterowanie mam za darmo a tak se myślę że za 100 euro jakiś krzyżyk kupie drugiej klasy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Jak będziesz miał te 100 ojrosiów to zakup sobie słownik.Moze wtedy nie napiszesz zakFaterowanie?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szendzielarz z. Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Może ,a nie moze ,panie jaca2003. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Wujek kiedyś trafił na targu w Austrii na soldbuszka" za 3 ojro" :) ale wtedy jeszcze nie wiedział że zbieram takie rzeczy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Cze Falken B. jak Norynbergia to Nürnberg to tu masz plan Pchlich targów:http://www.meinestadt.de/nuernberg/veranstaltungen/messen-maerkte/flohmarkt-troedelmarktPomyslnych lowów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 w końcu powróciłem a oto co kupiłem za niecałe 10 ojro ;] więcej tego nie było kupowałem to od zwykłych dziadków co mieli przeróżne klamoty najczęściej wyciągałem je z pudełek z guzikami lub z takich gdzie były odznaki breloczki figurki z kinder niespodzianek itp.Na całym flommarku było 2 kolesi co miało masę klamerek medali itp ale w większości to były takie marne kopie że nawet ja sie nie nabrałem ,albo nabieram bardzo powoli doświadczeniePOPROSZĘ OD RAZU O IDENTYFIKACJIĘ FANTÓW SZCZEGÓLNIE ZALEŻY MI NA TY BĄCZKU CZY ON JEST KOMUNISTYCZNY ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 nie znam się na tym może mi ktoś coś o tym napisać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 Bączek z czapki wydaje mi się że z komunistycznej no i miniaturka czołgu za co ona byłą ?? i następna beretka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 Jakieś mieczyki wziełem je bo przypominają te z beretki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 foto z ramką jedyne 2 euro opłacało sie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 a to foto na odwrocie ,jest zrobione na pocztówkowym papierze możecie powiedzieć dlaczego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 a to foto na odwrocie ,jest zrobione na pocztówkowym papierze możecie powiedzieć dlaczego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Co do tego baczka to ja niwim.Ale ta szpanga jest zajefajna.Jak sie nie myle to oznacza EK1,EK2 i za rany srebna.Gratuluje za dyche to sie oplacalo,jak bys tej szpangi nie potrzebowal.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Zarzuc lepsze foty tego czolga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Jak sie nie myle to oznacza EK1,EK2 i za rany srebna.Zapomnialem dodac, ze to szpanga noszona po wojnie przez bylych zolnierzy Niemieckich sluzacych w powojennej Bundeswehrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 a ta spanga z mieczami to jest od Krzyza zaslugi za wojne 1914/18, po ichniemu Das Ehrenkreuz des Weltkrieges 1914/18" te miecze sa tysz od tego,co do tej drugiej beretki to niwim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 witam dzis bylem na flochmarku i gosciu mial bagnety po 15euro min.bagnet mauser bez pochwy stan dobry ,lisciak z pochwa ale glownia dosc zjechana a rekojesc dobra czy brac na drugi raz takie za taką kase bo sie długo zastanawialem i nic niekupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Ad fotka:Szeregowy raczej (choć nie widać ramienia) ciekawostka że pisze iż zaginął w Rosji w czerwcu 1944 czyli podczas Bagrationa. Ale ogólnie bez szału chociaż dyszkę można dać w przeliczeniu + że ramka jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Tylko,że koleś łykał te fanty w 2007. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 wczoraj trafione na flohmarktcie werhpass i ksiazka Die grose deutsche feldzug gegen Polen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 książka za 9 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 dużo wipsów i pieczątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.