Jasiek_M Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2007 Witam!Ponieważ to mój pierwszy post, wypada się przedstawić. Jestem uczniem 2[teraz pójdę] klasy LO w Staszowie(woj. Świętokrzyskie), moje zainteresowania to strzelectwo sportowe, komputery i chodzenie z wykrywaczem metalu. Bardzo chciałbym wstąpić do grupy rekonstrukcyjnej, dlatego mam dla was prośbę: jak mogę dołączyć do jakiejś grupy rekonstrukcyjnej działającej w woj. Świętokrzyskim? Ponieważ w życiu nie miałem z tym kontaktu może mi coś doradzicie? Jak na razie dowiedziałem się od kolegi którego poznałem nad morzem i jest w grupie rekonstruującej pionierów Polskich, bym tu się zgłosił i ogłosił gotowość do wstąpienia. Dodatkowo najpierw jako widz będę niektórych z was(albo wszystkich nie wiem czy wszyscy naraz bierzecie udział w takich imprezach)podziwiał w bitwie o Iłżę bo tak się składa że wtedy będę w tym pięknym miasteczku.PozdrawiamJasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Wybierz coś sobie, kolego :)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=314692#332102Na przyszłość, przed założniem nowego wątku, pogrzeb w archiwum Odkrywcy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 nie ma co grzebać.wal smialo tutaj swoje posty.od tego jest forumkto pyta nie błądzi.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Słusznie, danielcio. Przy takim podejściu już znam tytuł kolejnego postu: Jaki mundur?". Wybacz, Jasiek_M. Chętnie podpowiem, jeśli będę mógł Ci w czymkolwiek pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 masz racje mirek.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Witam,Jasiek - mała rada -najpierw przemyśl na ile reko cię interesuje, w jakim stopniu chcesz w tym uczestniczyć a później jaki okres i jakie formacje chciałbyś odtwarzać.Następnie polecam wyszukiwarki internetowe, szukasz grup lokalnych i ogólnopolskich decydujesz się i kontaktujesz.pozdro,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Licz się również z tym, że niepełnoletni w grupie rekonstrukcyjnej (druga klasa liceum...) boryka się z wieloma kłopotami: przede wszystkim nie każda grupa Cię przyjmie. Nikt Ci nie da strzelającej pukawki na imprezie, jeśli nie zobaczy Twojego dowodu osobistego. Ponadto- bolączka wszystkich, ale młodych szczególnie- brak kasy, bo w końcu nie zarabiasz, a hobby cholernie kosztowne. Inwestować w tanie ersatze nie ma już dziś sensu, a kieszonkowe na porządny mundur i klamoty to zdecydowanie zbyt mało. Czy zresztą warto inwestować w porządny mundur, z którego za rok- dwa wyrośniesz?Jako tatuś dwóch młokosów dodam jeszcze, że niechętnie puściłbym 15- 16 latka na kilkudniową imprezę na drugi koniec Polski z paką dorosłych facetów, nie stroniących raczej od używek, koszarowego słownictwa i paru innych rzeczy ;). Są też oczywiście plusy: długie wakacje, tańsze bilety, wolne weekendy. Jednak ... patrz powyższe uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 O ile się orientuję 2 klasa liceum to 17-18 lat.. Ponadto zachowanie i kultura młodzieży w tym wieku jest porażające, nie mówiąc już o używkach, czy nawet słownictwie gorszym niż u dorosłych, więc tym bym sie raczej nie przejmował Mirek ;) (wiem, gadam jak stara baba, ale to niestety prawda...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 www.grh.friko.plMoże tutaj coś znajdziesz?Ja staram sie o przyjęcie do tej grupy(ja Jestem ze Stopnicy Koło Buska Zdroju )pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 A to ciekawe, bo z tego co wiem Polski Wrzesień" nie istnieje już od dobrych paru lat :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 a to Ci dopiero :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Upssss, czyżbym zepsuł komuś dowcip ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Nie wiem, ale cała sytujacja wyszła dość komiczna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Muszę sobie przypomnieć kto administrował tą stroną, bo trzeba to wreszcie zdjąć :))))))))))))))))))Chyba Łukasz, ale nie pamietam.W każdym razie, hehehehheee, Stowarzyszenie Polski Wrzesień" nie istnieje od 2004 roku. I w sumie nie zdążyło zacząć działać. jako grupa nieformalna członkowie brali udział w Bzurze nr 1 i 2, oraz rewie kawalerii w Glinniku.i to wszystko....pozdrawiamJacek akagi HaberVice nieistniejącego stowarzyszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Witam.Organizatorem rekonstrukcji bitwy pod Iłżą jest GRH 51 PP.Wystarczy wpisać w wyszukiwarce nazwę grupy, poczytać o warunkach, jakie grupa spełnia i skontaktować się z Revoltem. (wszelkie informacje jak to zrobić znajdują się na stronie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.