aegirsson Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 do tm/39, Ręce opadają p. s. Obchodzenie rocznic i stosunek do nich to prywatna sprawa każdego z nas, nie mam zamiaru wdawać się w udawadnianie, że nie jestem wielbłądem, skąd pan wie, panie tm, skąd jestem ? Bez odbioru.
acer Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Panowie....proszę...tm/39 :To nie jest tak, że ja ani inni pozostali wypowiadający się Koledzy nie mamy szacunku dla ludzi - kwiatu młodzieży, który zginął w bohaterskiej walce dla idei.Niemniej, każdy z nas ma prawo do oceny moralnej faktu wybuchu powstania i wypowiedzenia bitwy, której chyba jednak wygrać ówcześnie i to w mieście nie można było. Związek Radziecki nawet jeżeli mógł podjąć kolejną ofensywę napewno nie miał zamiaru zdążyć z pomocą dlaPowstania, a i Wehrmacht ani myślał bez walki oddać takie miasto. Tragiczne, ale to fakty.
herbstnebel Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Polacy.. zawsze między młotem a kowadłem.Pszczoła żądli tylko zaciskającą się wokół niej pięść raz i umiera. Ale gdyby nie żądliła, to każdy by mógł je zgnieść i wybić.I o tym musimy pamiętać jak mający szczęście być Polakami. Zawsze i bez wzajemnego skakania sobie do oczu.
tm/39 Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Zapraszam na sąsiedni wątek tam po dwóch latach znów jest gorąco !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.