karolek Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Witam.Mam pytanie o lampkę.Do czego służyła?Wysokość bez uchwytu ok. 15 cm.Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
karolek Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Witam.Mam pytanie o lampkę.Do czego służyła?Wysokość bez uchwytu ok. 15 cm.Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
Catadero Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Dlaczego w każdym najmarniejszym sprzęcie dopatrujecie sie tylko i wyłącznie wojskowego zastosowania?Lampka jak lampka.Najpierw sprawdź,czy ma znaki odbioru wojskowego lub inne sygnatury.Może chociaż nazwę producenta lub cokolwiek innego.Czy jeśli ktoś Ci powie,że lampka służyła w okresie międzywojennym cieciowi pilnującemu budowy schronów baterii luftwaffe to będzie to już zastosowanie wojskowe,czy dopiero wtedy gdy cieć będzie wcielony do volkssturmu?
Pytanie
karolek
Witam.Mam pytanie o lampkę.Do czego służyła?Wysokość bez uchwytu ok. 15 cm.Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.