genadjer1759 Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 Witam!Dzisiaj na bitwie zWojen śląskich" wyszedł mi taki emblemat.Istnieje ewentualna zamiana lub sprzedaż na fanty z 3-ciej rzeszy.
pomsee Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Piękny płomień grenadierski na Allegro możesz dostać dobrą cenę za niego.
lisek68 Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Niestety jest to marna kopia nie mająca nic wspólnego z XVIII-to wiecznym oryginałm. Takie emblematy grenadiera oferowano w większej ilości na giełdach staroci w Poznaniu i Wrocławiu . Miałem to coś" w dłoniach więc odradzam . Wystarczy zwrócić uwage na technike i jakość wykonania - tragiczna. Mało wyrażny zarys płomienia w porównaniu do oryginału oraz gruba blacha mosiężna ,sprytnie postarzona ,zamiast cienkiej z wyrażnym , głębokim tłoczniem wzoru.
Pytanie
genadjer1759
Witam!
Dzisiaj na bitwie zWojen śląskich" wyszedł mi taki emblemat.Istnieje ewentualna zamiana lub sprzedaż na fanty z 3-ciej rzeszy.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.