Siwy008 Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 Witam ktora wykrywka jest lepsza Rutus ultra II czy Rutus Firts Plus dzieki
Siwy008 Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 Który lepszy Ace 250 czy rutus ultra II tylko na monetki potrzebuje wykrywki
Grzechotnik Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Sam wybierzACE - składany na trzy części, trochę lżejszy, mniejszy zasięg, ale lepsza dyskryminacja, wściekły kolorek, brak regulacji wpływu gruntu, brak regulacji głośności.Ultra - dłuższy po złożeniu (dwie części), głębszy o jakieś 20%, ma regulację wpływu gruntu, ma regulację głośności, teoretycznie gorsza dyskryminacja, i posiada tryb statyczny.Wyjaśnienia:- regulacja gruntu - w ACE grunt jest fabrycznie ustawiony wysoko, to samo można zrobić w Ultrze też ustawić wysoko tyle że ręcznie i o niej zapomnieć, jednak możliwośc dokładnego strojenia wpływu gruntu pozwala zwiększyć zasięgi.- dyskryminacja - wycinkowa jak w ACE w Polskich warunkach ma tylko sens na plaży, jak wielokrotnie pisano nawet wycięcie folli może skutkować wycięciem przy okazji cieńkich monet srebrnych i drobnych przedmiotów złotych. W Ultrze dyskryminacja jest tylko na żelazo i uważam że w zupełności wystarczy.Osobiście mimo tego, że ACE jest dobry na kolorki, to wybrałbym Ultrę, Ultra zapiszczy nad każdym celem jaki znajdzie ACE, ale zapiszczy też tam gdzie ACE będzie cicho.
Siwy008 Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 Wielkie dzieki Grzechotnik jak z Wawy jestes to browara masz bo jutro bede brał wykrywkę
axelxxl Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Mialem Rutusa i Garetta i wg mojej skromnej opnii na monety Garrett. Rutus nie tylko teoretycznie ale faktycznie pozbawiony jest dyskryminacji skutecznie wybierajacej monety i kolorowa drobnice.Pozdrawiam
Luke Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 axelxxl - a opierasz się na wyświetlaczu czy na dzwięku co kopac?
axelxxl Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Na poczatku myślałem że im wiecej funkcji i bajerów w wykrywaczu tym lepiej. Zarówno Rutus jak i Garrett miały wyświetlacze przydatne tylko do ustawiania tych niby przeróżnych funkcji. Z Rutusem wpuszczono mnie troche w kanał bo posłuchałem sie opini innych jaki to oh i ah i rzeczywistość pokazała że na drobnice to sie średnio nadaje. Garrett był już lepszy względem dyskryminacji ale troszke płytki. A wyświetlacz mając na myśli już konkretne szukanie bynajmniej dla mnie był zupełnie niepotrzebny. Wiekszość wskazań i tak nie pokrywała sie ze znalezionymi fantami ani co do rodzaju metalu ani co do głębokości zalegania. Najważniejsza przy szukaniu kolorowej drobnicy jest skuteczna dyskryminacja i względnie przyzwoity zasięg. Jako zalete Rutusa i Garreta należy podać ich szybką odsprzedawalność. Ja osobiści pozbyłem sie jednego jaki drugiego.Pozdrawiam
pokemon Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Który wpuścił kolegę axelxxl w maliny? Przyznać się! :-)))A może chodziło poprostu o Rutusa Solarisa a nie Ultrę?
axelxxl Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Ani to ani to bo Ultra nie ma wyswietlacza, to był Rutus First Plus. Jak kiedyś zadałem na forum pytanie czy bedzie dobry na monetki to posypała sie lawina pochwał a jak było to już pisałem. Poza tym obserwując inne wątki widze że dalej pcha sie legende Rutusa jaki to on ach i och. Wiem że zaraz mi sie dostanie za to że smie naruszać jego dobre imie ale według mnie na kolorową drobnice to sie średnio nadaje i basta. Są tańsze i wg mnie lepsze wykrywacze na monetki, choćby przez niektórych uznawany za amatorszczyzne Kanarek.Pozdrawiam
PG Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Bez urazy dla kanarków"... Zgadzam się z kolegą Grzechotnikiem. Chodzę na Ultrze i nie raz wyciągałem ciekawą drobnicę przechodząc po Ace-ch.Być może zależy to w głównej mierze od operatora? Jeśli ktoś zbyt do siebie bierze wskazania wyświetlacza? Dlatego osobiścię wolę gałkowce".PozdrawiamPG
Spiderski Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Ja mam Solarisa a przed nim był ACE 150. ACe już po pierwszym wypadzie do lasu nie przepadliśmy sobie do gustu. Żółty kolor - tylko na plażę. Brak możliwości zmiany wartości dyskryminacji (słabsza, mocniejsza), Trzy stałe tony i nic wiecej (żadnej modulacji tonów). Solaris jest zajeb...sty na drobnice, nic nie przepuści nawet ślepaków takich malusieńkich (połowa KBKSu) z 20 cm. Wprawdzie dyskryma pozostawia dużo do życzenia, ale idzie żyć lepiej niż z kanarkiem. Dużo rzeczy wyciągam po przejściu po ACEie Solarisem.PozdrArtur
vismajor Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 miałem ace 250 , solarkę , teraz xlt.Dwa powyższe prosciutto- trzeci juz nie ! Darz dół !!!!
palacz Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Grzechotnik - moge sie mylic ale ace ma automatyczny balans gruntu a to chyba nie to samo co fabrycznie ustawiony poziom na wysoki. Moze niech wypowiedza sie madrzejsi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.