michalczewski Napisano 30 Listopad 2003 Autor Napisano 30 Listopad 2003 Dzis o 20. Ja wlasnie koncze ogladanie tego filmu. Piekna sprawa :) . Niemiecy spadochroniarze w mundurach polskich komandosow. Najlepszy jest moment kiedy zdejmoja mundury polskie (sa nawet polskie oznaczenia stopni) a zostaja w niemieckich bluzach i helmach z polskimi orzelkami :)))Ps. przepraszam za ewentualne bledy w pisowni ale jest 2:45
Indian Chief Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 Właśnie wróciłem z Krainy Deszczowców czyli Albionu. Jestem na świeżo w klimacie bo mieszkałem właśnie w takiej wiosce z Gotyckim kościołem, cmentarzem z celtyckimi krzyżami, pocztą, sklepikiem i starymi autami. Tam właśnie przeczytałem Orzeł wylądował" Świetna książka... Film też niezły, zważywszy na gwiazdorską obsadę. Mi najbardziej podoba się scena jak chłopaki Steinera staja a nim murem w konflikcie ze Stroopem. Słowa płk były zajebiste ale i postawa jego ludzi. Takie prawdziwe frontowe braterstwo. Popolupo :)
Gość Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 A CO POWIECIE O SCENIE ,GDY RATUJA ZYDOWKIE .ALE NAJBARDZIEJ MI SIE PODOBA SCENA GDY RATUJA DZIECKO W MLYNIE.WIADOMO FIKCJA LITERACKO-FILMOWA,ALE CIEKAWE CZY NIEMCY BY TAK.........
Indian Chief Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 Założeniem było ukazanie różnicy pomiędzy Himlerem a innym- tutaj spadochroniarzami. Mieli być poprostu ludzmi anie potworami jak przedstawiała ich brytyjska propaganda. Ten który wskoczył do wody stracił wcześniej żonę i córke po brytyjskim bombardowaniu. Nie zależało mu na życiu... A jak zareagowałby polski żołnierz, albo amerykanin? Rosjanin to co zrobiłby? Jak tak będziemy mysleć to już rasizm...
beaviso Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 Akurat włączyłem na scenę na dworcu w Wawie. I co usłyszałem?Odznaczony Krzyżem Żelaznym". (zamiast RK)Doprawdy niebywałe. Wyłączyłem natychmiast TV.PS> Książka jest świetna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.