Skocz do zawartości

Orzel wyladowal

michalczewski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzis o 20. Ja wlasnie koncze ogladanie tego filmu. Piekna sprawa :) . Niemiecy spadochroniarze w mundurach polskich komandosow. Najlepszy jest moment kiedy zdejmoja mundury polskie (sa nawet polskie oznaczenia stopni) a zostaja w niemieckich bluzach i helmach z polskimi orzelkami :)))

Ps. przepraszam za ewentualne bledy w pisowni ale jest 2:45
Napisano
Właśnie wróciłem z Krainy Deszczowców czyli Albionu. Jestem na świeżo w klimacie bo mieszkałem właśnie w takiej wiosce z Gotyckim kościołem, cmentarzem z celtyckimi krzyżami, pocztą, sklepikiem i starymi autami. Tam właśnie przeczytałem Orzeł wylądował" Świetna książka... Film też niezły, zważywszy na gwiazdorską obsadę. Mi najbardziej podoba się scena jak chłopaki Steinera staja a nim murem w konflikcie ze Stroopem. Słowa płk były zajebiste ale i postawa jego ludzi. Takie prawdziwe frontowe braterstwo. Popolupo :)
Napisano
A CO POWIECIE O SCENIE ,GDY RATUJA ZYDOWKIE .ALE NAJBARDZIEJ MI SIE PODOBA SCENA GDY RATUJA DZIECKO W MLYNIE.WIADOMO FIKCJA LITERACKO-FILMOWA,ALE CIEKAWE CZY NIEMCY BY TAK.........
Napisano
Założeniem było ukazanie różnicy pomiędzy Himlerem a innym- tutaj spadochroniarzami. Mieli być poprostu ludzmi anie potworami jak przedstawiała ich brytyjska propaganda. Ten który wskoczył do wody stracił wcześniej żonę i córke po brytyjskim bombardowaniu. Nie zależało mu na życiu... A jak zareagowałby polski żołnierz, albo amerykanin? Rosjanin to co zrobiłby? Jak tak będziemy mysleć to już rasizm...
Napisano
Akurat włączyłem na scenę na dworcu w Wawie. I co usłyszałem?

Odznaczony Krzyżem Żelaznym". (zamiast RK)
Doprawdy niebywałe. Wyłączyłem natychmiast TV.

PS> Książka jest świetna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie