Skocz do zawartości

wykrywacz dla poczatkującego

batagur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej, już dośc długo kupue sobie wykrywacz... Raz to wiadomo, kasy nie ma potem zapomne ale zawsze wracam. Wykrywacza żadnego nie miałem, ale troche już w tym temacie sie zgłębiłem, kiedyś miałem 2 typy 1. to cyklop 2 to smętek, ale obecnie nie mam tyle kasy zeby kupić taki sprzęt.

Co byście mi doradzili, interesuja mnie głownie miltaria jaki i inne metale w szczególnosci złoto ;P ale i dużo starsze pamiątki". Zastanawiam sie czy potrzebuje wogólę dyskryminacje, nie wiem sam, pewnie czasem by sie przydała... obok śmietnisk. Chcę wydać jak najmniej, ale zeby wykrywacz miał ajko takie osiągi, był łatwy w obsłudze i sie nie psuł bo kompletnie nie znam się na elektronice ;)

ostatnio mój typ padł na:
http://www.allegro.pl/item214046352_wykrywacz_metali_promocja.html

doradźcie cos sensownego
Napisano
Moim zdaniem nie warto płacić za coś takiego 200 złotych skusiłem sie jakiś czas temu na podobny. Statyczny tryb, psełdo dyskryminację jeszcze miał wydałem 300 złotych a teraz sobie pluję w brodę bo w miejscu gdzie na pewno są ciekawe graty znajduje tylko duże elementy żelazne/stalowe/żeliwne. Z tego co czytam warto poczekać dozbierać kupić coś klasy smętka czy Ace 150, 250. To nie jest rada raczej przestroga od podobnie zielonego poszukiwacza. Pozdrawiam
Napisano
[quoteSavek"]
bo w miejscu gdzie na pewno są ciekawe graty znajduje tylko duże elementy żelazne/stalowe/żeliwne.[/quote]

to nie możesz wyłączyc tej dyskryminacji"? To może lepiej kupić bez dyskryminacji?
Napisano
A co myślicie o sprzęcie Wojska Polskiego, za ok 300zł? Wykrywacz min czy jakos tak... nazwa chyba numeryczna także nie pamiętam.
Napisano
Chłopie!Klozetowiec to dobry jak chcesz sobie mięśnie rozwinąć.Po pierwsze jest ciężki,po drugie dobry na duże,płytko leżące przedmioty,po trzecie nie ma do niego baterii(chyba,że będziesz kupował płaskie i rozdzielał,aby weszły do rury).
O D R A D Z A M !
Napisano
no dzisiaj pojechałem z kumplem na poszukiwania karabinu zakopanego gdzies w cholernie trudnym terenie w jakiejś rurze stalowej, konserwowany do 2000r. przez dziadka, potem miał wylew i teraz z domu nie wychodzi, ale to srednio ważne, i machalismy wlasnie jakims polskim wojskowym wykrywaczem min to wlasnie dokladnie to co powiedziales Catadero oprócz, baterii bo ona akurat miał w tym 3 duze płaskie baterie ;) cieżkie, ręka mnie boli jakbym na budowe zasuwał, także raczej odpadnie, jeszcze miał cos na kształt dyskryminacji co dość ciekawie działało... ;)

A co do małych przedmiotów to kompletnie ich nie widział, datego wszytsko mniejsze było dzisiaj totalnym przypadkiem obok wiekszych...
  • 4 weeks later...
Napisano
a ja mam kase max do 1000 zeta i rozglądam się za fajnym sprzetem i nie wiem dalej co kupic. mógłbym własnie dozbierac 300 zeta na solarisa, ale teraz są wakacje duzo kasy mi idzie na rozkurz i chce cos poszukac w grudzie puki mam czas i pieniadze. Poradźcie mi coś
Napisano
WSABLIK, pomyśl czego chcesz szukac, bo to istotne dlatego że nie ma wykrywki na wszystko, i albo drobnica, albo militarka. i wtedy sie pmyśli.
pozdrawiam katatonya
Napisano
no nie wiem właśnie. Raczej myślałbym o drobnicy i monetach , ale w okolicy też przecież u nas przebiegał front w czasie II wojny świaowej. Najlepszy byłby właśnie taki sprzęcik po trochu do wszystkiego
Napisano
Wasabik, skoro nie jesteś zdecydowany może coś bardziej uniwersalnego? Mając 1000PLN możesz kupić używaną Ultrę lub Solarisa - sprzęt jest jak najbardziej OK, z doświadczenia pokusze się o stwierdzenie, że osiągami znacznie przewyższa serię Ace.
Pozdr.
Napisano
Witam powiem tak,jabel dobry do nauki(trzeba nabrać wprawy)ace(kanarek)no to jest pies na monety,solaris jest calkiem calkiem ma dyskryminacje i wogule,kiedys mialem(terz juz nie kopie)maly wypadek :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie