Skocz do zawartości

Festung Glogu - lipiec

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mieszko, nie znecaj sie nad nami, twoje fanty mnie roz....ją, i to z okolic Glogowa, jak sie domyslam.
Moje z Glogowa sa skromne, ale ciekawe, i mam nadzieje ze nie ostatnie...
Napisano
jak zakopywali truposzy to stawiali krzyż na krzyżu wieszano blachę i hełm...i chyba ktoś po wojnie pozbierał...ciekawe bo połówki są te co właśnie przy truposzach zostają-więc równie dobrze mógł je ktoś pozabierać przed zakopaniem...nie mam pojęcia może ktoś wymyśli lepszą wersję
  • 6 months later...
Napisano
Tajemnica nieśmiertelników rozwiązana-byłem jeszcze raz w tamtym miejscu-bo wtedy chodziłem tylko na kolor...
Rozkopałem więc miejsce gdzie były te blachy-myśląc że może ostała się jakaś stalówka...Niestety nie było nic,ale ziemia była rozmieszana-więc kopałem dalej -a ze byłem zawzięty to wywaliłem dziure na 1,5 metra głęboką i centralnie wkopałem sie w czachę,.Dopiero wtedy zauważyłem że miejsce gdzie kopię jest kopcem-bardzo nikłym,ale jednak o formie prostokąta -2 metry szeroki i około 6-8 mertów długi...Następny sondarz 3 metry dalej -ale na środku szerokości-i sprawdziło się -wbiłem się na miednicę.Oczywiście nie rozkopywałem -bo by mi to zajeło chyba z tydzień.Rówmolegle do pierwszej mogiły jest druga identyczna...-ale sprawa już zgłoszona do trupexu-więc przy okazji prac w Głogowie w marcu-zabiorą tych ludków...Pewnie będzie więcej niż 16-tu.Oczywiście będe asystował-jako fotograf ...zdjęcia wrzucę na forum
  • 2 years later...
Napisano
Panowie, 12-ste zdjęcie licząc od dołu. Wytłumaczcie mi zachowanie withesa. Ostatnio miałem taką samą sytuację z takim samym znaleziskiem. Słaby sygnał (płytko zalegał),a po wyciągnięiu mój prizm III wcale tego nie widział.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie