mieszko_1vp Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 o jakiej ekipie kolega pisze ,bo naprzykład ja nie znam kolegi FestungGlogau...:)no chyba że zrobimy kiedyś zlot poszukiwaczy w parku to się wszyscy poznamy
maras2 Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Mieszko, nie znecaj sie nad nami, twoje fanty mnie roz....ją, i to z okolic Glogowa, jak sie domyslam.Moje z Glogowa sa skromne, ale ciekawe, i mam nadzieje ze nie ostatnie...
mieszko_1vp Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 dzisiaj też było ciekawie...dopiero 11 a ja już z lasu wróciłem :)
mieszko_1vp Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 to końcowy efekt-szkoda bo widać że ktoś pościągał blachy z krzyży...i chyba wiem z którego miejsca
mieszko_1vp Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 a tochyba jedna z najciekawszych z tego lotu
mieszko_1vp Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 jak zakopywali truposzy to stawiali krzyż na krzyżu wieszano blachę i hełm...i chyba ktoś po wojnie pozbierał...ciekawe bo połówki są te co właśnie przy truposzach zostają-więc równie dobrze mógł je ktoś pozabierać przed zakopaniem...nie mam pojęcia może ktoś wymyśli lepszą wersję
Igor Grożny Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Ciekawe blaszki. Tereny jeszcze ciekawsze.
darmatt Napisano 26 Sierpień 2007 Napisano 26 Sierpień 2007 może ktoś w czasie wojny pozbieral od martwych kompanów, a potem jak padł to ze wszystkimi na raz?
mieszko_1vp Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Tajemnica nieśmiertelników rozwiązana-byłem jeszcze raz w tamtym miejscu-bo wtedy chodziłem tylko na kolor...Rozkopałem więc miejsce gdzie były te blachy-myśląc że może ostała się jakaś stalówka...Niestety nie było nic,ale ziemia była rozmieszana-więc kopałem dalej -a ze byłem zawzięty to wywaliłem dziure na 1,5 metra głęboką i centralnie wkopałem sie w czachę,.Dopiero wtedy zauważyłem że miejsce gdzie kopię jest kopcem-bardzo nikłym,ale jednak o formie prostokąta -2 metry szeroki i około 6-8 mertów długi...Następny sondarz 3 metry dalej -ale na środku szerokości-i sprawdziło się -wbiłem się na miednicę.Oczywiście nie rozkopywałem -bo by mi to zajeło chyba z tydzień.Rówmolegle do pierwszej mogiły jest druga identyczna...-ale sprawa już zgłoszona do trupexu-więc przy okazji prac w Głogowie w marcu-zabiorą tych ludków...Pewnie będzie więcej niż 16-tu.Oczywiście będe asystował-jako fotograf ...zdjęcia wrzucę na forum
Niewierny Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Przeglądam sobie działalność kolegi mieszka...powinien zmienić nick na trupex. Tylko nie tłumacz się,że przypadek.
Czlowieksniegu Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Hmm...Mieszko ostatni raz udzielał się na Forum ... 2008-07-02 00:25:56
isztwan Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Panowie, 12-ste zdjęcie licząc od dołu. Wytłumaczcie mi zachowanie withesa. Ostatnio miałem taką samą sytuację z takim samym znaleziskiem. Słaby sygnał (płytko zalegał),a po wyciągnięiu mój prizm III wcale tego nie widział.
mieszko_1vp Napisano 7 Sierpień 2010 Napisano 7 Sierpień 2010 możecie odwiedzać-teraz głównie kopię w górach-i nie ma się czym chwalić-wiadomo dlaczego ;)
DJ MHz Napisano 11 Sierpień 2010 Napisano 11 Sierpień 2010 Mam nadzieje, że nie rozkopujesz mi miejscówek w Sowich :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.