łysy Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 cześć lewy ,jaki kraj taka broń.pozdrowienia dla ekipy.
dect Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Oho... DJ Kozak sie odezwal. @ lysyCo racja to racja...A tak ogolnie - Panowie, nie znamy akt, dokladnej opinii bieglego, spisu tego co i w jakim stanie mieli wiec uwazam, ze na podstawie jakiegos tam artykuliku nie warto sie tak goraczkowac. A co do meritum to sie zgadzam - prawo mamy kretynsko w tej materii skonstruowane.Pozdrawiam
kuba321 Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Dokładam swoją opinię - prawo mamy nieziemsko kretyńskie. I musimy je obrócić przeciwko Państwu. Tak jak już ktoś wspomniał w jednym wątku. Zgłaszajcie wszystko! Nawet monetę leżącą koło śmietnika. W końcu pokażemy skalę Naszego problemu :]Proponuję zawiązać akcję ARCHEO-ŚMIETNIK. Każdy przynajmniej raz w tygodniu dzwoni na policję, że znalazł monetę przy śmietniku. W końcu jak znalazł to jest to własność skarbu państwa. Takiej sprawy nie mogą przecież olać. Pozdrawiam....CirrusCX
jacenty2004 Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 41pp ,a gdzieś ty się dopatrzył jakichś złośliwości :)Z relacjami pradziadka i ojca to nie wiem o co chodzi gdybyś mógł wytłumaczyć to poproszę i powiedz mi jak ja mogę hamować jak w tych źródłach informacji pracuję od kilkudziesięciu lat. I na miłość Boską nie posądzaj mnie ,że by mi się chciało pisać jakąkolwiek historię (zwłaszcza na nowo)zwłaszcza ,że człowiek już czasem nie pamięta co jadł poprzedniego dnia na obiad :)
bruner0 Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 witam,pozwoliłem dopisać się do tego postu Byłem dziś w takim sklepie z częściami do kompów,jest też tam dział z różnymi pamiątkami,durnostojkami itp.,patrze na ścianie wiszą 2 mośki krótki i długi.Pytam czy to repliki czy oryginał.-Oryginały prosze pana.Po bacznym przyjżeniu stwierdzam że strychówki.Pytam czy na zakup potrzeba zezwolenia na broń kolekcjonerską.Kobitka twierdzi że nie,że policja była w sklepie oglądała i nic nie mówili.Babeczka stwierdziła,że skoro lufa jest zaspawana to jest niesprawna.W tym wypadku to już nic nie rozumiem.
Winchester Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Zadaje tez sobie to pytanie od pewnego czasu ... Dlaczego jednych karają innych nawet nie upomną ? Ci kolesie zapewne sprzedawali kompletne bronie ( wyciągnięte z mułu czasem sa w bardzo dobrym stanie ) zapewne dlatego się do nich przyczepili . U mnie w dawnej szkole sa do teraz dobrze zachowane mauzery i policja bywała w szkole na różnego rodzaju pouczających" spotkaniach i nigdy nie mieli żadnych problemów co do tego. Mamy nawet izbe pamięci w której o ile pamiętam była nawet taśma do mg gdzie nawet spłonki nie były zbite... A na wielkim jej otwarciu zjawili sie różni ludzie... PS. A poruszany kiedyś temat o jarmarku i czego tam nie sprzedają ... hmm tamtych ukarali a jarmarkowych sprzedawców nie ? Ciekawe... Zapewnie w Gdańsku policja ma ciekawsze rzeczy do roboty niż gonienie pasjonatów ! ... dziwny jest ten świat " ... pozdrawiam Winchester
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.