01dalton Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Witam . Też niedawno tą trasę przerabiałem Lesko - Baligród - Cisna - Komańcza - Lesko . Szkoda że większosć cerkwi jest zamknięta . Na fotce to co zostało po cerkwi w Komańczy ( czyli fundamenty ) .Podobno mają w tym roku zacząć pracę przy odbudowie - podjęła się tego przedsięwzięcia tylko jedna firma i chwała jej za to . Pozdr
huk 100 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Napisano 2 Sierpień 2007 I najgorsze jest to że cerkiew ta przetrwała najgorsze czasy dla niej –a niedawno spłonęła -pozdro
grba Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 W przypadku większości pożarów drewnianych kościołów i cerkwi możemy mówić o świadomym podpaleniu.
01dalton Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 cerkiew w Szczawnem - po renowacji , szkoda że pozamykana na cztery spusty .
01dalton Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 A tu nowo wybudowana cerkiew z cegieł w Kulaszach .
01dalton Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 A oto dowód że niektórzy turyści odwiedzajacy Bieszczady są iepełnosprawni umysłowo" .Tak samo jest upiększona tylna częśc głównego pomnika ( większy napis ) . Szkoda gadać - ciekawe co myślą o nas zagraniczni turyści , bo już miałem przyjemnosć wyjaśniania skrótu wysprejowanego" pod spodem ( paliłem głupa że to inicjały autora ), bo aż wstyd powiedzieć prawdę . Pozdr.
swojak Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 A wejdźcie do Archiwum Państwowego(nazwa rejonu) i popatrzcie, czy ks.Wasylij taki, a taki miał potomka. Można owego potomka odszukać, a nuż jakieś informacje wyjdą.
swojak Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 A propos, byłem w smerku na obozie harcerskim w 1994r, piękne wspomnienia.Chętnie bym tam powrócił, ale praca nie pozwala.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.