Brutus Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Napisano 8 Lipiec 2007 Witam, niedawno na straganie wypatrzyłem coś takiego, szukam odpowiedzi co to za przedmiot, z jakiego okresu i do czego służył. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam.
Brutus Napisano 8 Lipiec 2007 Autor Napisano 8 Lipiec 2007 Zdjęcie z rantem. Przedmiot jest pokryty grubą warstwą naleciałości. Wykonany jest najprawdopodobniej z ołowiu lub z cynku w każdym razie jest twardy nie da się wyginać. Wymiary : średnica 4,5-4,7 cm; grubość 3-5 mm;warstwa nalotów ma 1-1,5 mm łącznie. Dzięki z góry za wypowiedzi.
karpik Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 ODRA SZCZECIN i gryf(herb szczecina)- stawiam na jakiś znaczek PRL, mam podobny z alu.
Brutus Napisano 9 Lipiec 2007 Autor Napisano 9 Lipiec 2007 Może i masz rację ale zważ na stan przedmiotu musiał długo zalegać w ziemi, wielkość prawie 5 centymetrów średnicy, no i w literach jest wyraźnie ODI.
aegirsson Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Emblemat - medal Odra Szczecin, mój jest ciężki, z mosiądzu chyba
pokemon Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Stawiam że to cynk, a cynk niesamowicie koroduje w ziemi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.