bela 1939 Napisano 6 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2007 Witam Mam pytanie czy jak włoze łuski od mosina(dosyć mocno zardzewiałe) do kwasku cytrynowego to coś da oczyszczą sie czy nie.Jestem początkującym i niewiem czy to ma jakiś sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Witam.Kwasek niewiele pomoże.Jak chcesz to koniecznie czyść, to najlepsza będzie szczota druciana na wiertarce.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Parę postów w dół czyszczenie łusek" Zobacz i sam oceń Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Moje kiedyś się sczyściły do cna".Zostały denka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 A poza tym zrobią się różowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bela 1939 Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2007 przepraszam a ten fosol to co to jest można go kupić na allegro i ile kosztuje ????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 W każdym ogolno-chemicznym kosztuje grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 w castoramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Ja polecam kwas fosforowy, zostaje po nim różowy nalot ale bez problemu można go usunąć papierem ściernym do złotego połysku. Wiem bo sam robilem na łuskach od mausera i wyszło świetnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Trawienie mosiądzu powoduje utate cnku - fant jest różowy. Moim zdaniem odrazu polerować jak ktoś chce mieć świecące.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.