wojteksg Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Przypomina zapalniczkę a w środku biały proszek jak wapno gaszone ale ma inny zapach.Zaraz więcej zdjęć
wojteksg Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Maść w małym pojemniczku. Maść jeszcze tam jest i sie nawet nieźle trzyma. Ale lepszej foty nie mam.
dziedzio Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 WitamBiały proszek w tym, prawdopodobnie, ebonitowym opakowaniu to proszek do odkażania wody.Pozdrawiam
M40 Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Hmm to w końcu jak było z tymi odkażalnikami? Słyszałem dwie wersje:1. Odkażalniki te służyły do odkażania wody2. Wsypując odkażalnik do wody powstawał roztwór, który usuwał ze skóry wszystkie toksyczne substancje po ataku gazowym. Oczywiście chodzi mi o odkażalniki takie jak na zdjęciu powyżej.
wojteksg Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 NIewiem jak z nimi było.ALe możesz napisac co to za proszek wśrodku. Bo znam ten zapach ale nie moge skojarzyć co to jest.
Łazior Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 prostokątne odkazalniki z białym proszkiem (bywają tez w postaci prostokątnych tabletek)słuzył do odkarzania wodya do odkarzania skóry po ataku chemicznym słórzył płyn przenoszony w plastikowych płaskich buteleczkach koloru brazowego a w pużniejszym czasie koloru pomarańczowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.